Siirtoikkuna-analyysi: Ovi tulee käymään molempiin suuntiin Real Madridissa – vetääkö Florentino Pérez ässän hihastaan?

© Kuva: Getty Images

Jälkiviisaana on helppo todeta, että Real Madridin kokoonpano olisi kaivannut päivittämistä avainpelaajien osalta jo viime kesänä. Myös Cristiano Ronaldon korvaamatta jättäminen osoittautui virheeksi. Nyt katastrofaalinen kausi on saanut seurajohdon havahtumaan tilanteeseen ja siihen reagoidaan Real Madrid -tyyliin isosti.

Real Madridilla on tällä hetkellä noin 30 edustusjoukkueen pelaajaa. Tähän lukemaan on laskettu sekä lainalta palanneet pelaajat että jo varmistuneet hankinnat. Suurimpana kysymysmerkkinä toistaiseksi on, ketkä heistä tulee lähtemään.

Useat tulijat ovat jo täysin selvillä tai odottavat viimeistä vahvistusta. Tulijoiden sijaan kysymyksenä on, vetääkö seurapresidentti Florentino Pérez vielä jonkin ässän hihasta.

Kolme laadukasta hankintaa jo suoritettuna

Real Madrid ostanut jo kolme pelaajaa. Toppariosasto on vahvistunut fantastisen kauden puolustuksessa pelanneella Éder Militãolla. Portosta saapuva brasilialaistoppari on vahvistus jo nyt, mutta 21-vuotiaalla puolustajalla on paljon annettavaa joukkueelle vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Rodrygo puolestaan saapuu brasilialaisseura Santosista. 18-vuotias nuorukainen on lähtökohtaisesti samaa lupaavuustasoa jo viime kesänä saapuneen Viníciuksen kanssa. Nuorella hyökkääjällä on valtava potentiaali, mutta todennäköisesti vastuu on pre-seasonin jälkeen Castillan puolella.

Kolmas ja viimeisin hankinta on Luka Jović. Eintracht Frankfurtista arvioiden mukaan 60 miljoonalla eurolla hankittu hyökkääjä on pelaaja, jota Real Madrid olisi kovasti viime kaudella kaivannut. 21-vuotiaan suurin vahvuus ovat suoranaiset tehot – varsinkin maalit. Kyseessä on nuori hyökkääjä, jolla on kaikki mahdollisuudet jättää nimensä suurten Los Blancos -hyökkääjien joukkoon.

Kaksi lähes varmaa ostosta

Tällä hetkellä Real Madrid -kannattajat odottavat vahvistuksia Lyon-puolustaja Ferland Mendyn ja Eden Hazardin siirroille. On vaikea nähdä, että kumpikaan näistä huhuista päättyisi muuhun kuin siirtoon Santiago Bernabéulle.

23-vuotias Mendy on valmis pelaaja, joka pystyy astumaan hiipumaan päin olleen Marcelon saappaisiin vaikka heti. Zinédine Zidanella olisi ollut kyseisellä paikalle jo valmiina myös Sergio Reguilón ja lainalta palaava Theo Hernández. Ero Mendyn ja tämän kaksikon välillä on juuri siinä, että Mendy ei ole vain potentiaalinen pelaaja. Hän on jo nyt loistava vasen laitapuolustaja. Toki Reguilóninkin pelaaminen oli ajoittain erinomaista viime sesongilla, mutta hän on kuitenkin enemmän tai vähemmän arpa, josta voi saada joko omat takaisin tai päävoiton. Skaala näiden kahden välillä on liian iso ja Zidane ei halua ottaa riskiä.

Hazardista ei puolestaan tarvitse paljoa puhua. Jokainen tietää, että belgialainen on parhaimmillaan koko maailman ykköspelaajien joukossa. Hän tuo Real Madridiin vaaraa, arvaamattomuutta, yksi vastaan yksi -taitoa ja tähtiloistoa, jota joukkueesta on puuttunut Cristianon lähdön jälkeen. Hazard tulee varmasti näkymään yleisömäärissä ja paitamyynnissä positiivisella tavalla.

Kaksi kysymysmerkkiä

Näiden lisäksi odotettavissa voi lähtökohtaisesti olla vielä kaksi pelaajaa. Ensimmäisenä jonossa on keskikenttäpelaaja. Ehdokaslista on huhujen mukaan pitkä: Christian Eriksen, Tanguy NdombéléPaul Pogba, oma kasvatti Pablo Sarabia ja Donny van de Beek ovat ainakin esiintyneet huhuissa.

Näistä oman mielipiteeni mukaan Real Madridiin parhaiten sopisi joko Ndombélé tai van de Beek, mutta kummankin siirto vaikuttaa tällä hetkellä vielä epätodennäköiseltä. Pogba ja Eriksen ovat pyörineet huhuissa eniten ja tämä selittyy jo pelkästään pelaajien statuksella. Kummatkin heistä ovat erinomaisia jalkapalloilijoita, mutta Real Madrid voisi hankkia keskikentälleen hintalaatusuhteeltaan parempiakin vaihtoehtoja, sillä kumpaakaan ei tulla myymään halvalla.

Toinen kysymysmerkkihankinta on Florentino Pérezin mahdollinen ässä, jonka hän saattaa vetää hihastaan. Ilmassa on merkkejä vielä toisesta galáctico-hankinnasta Hazardin lisäksi, mutta mitään konkreettista ei vielä ole tullut esiin.

Madridistojen märkä päiväuni on tietenkin Kylian Mbappé, mutta tämä hankinta on realistisempi kesällä 2020. Ei kuitenkaan tule aliarvioida Péreziä siirtomarkkinoilla. Hän on vastannut useista jalkapallomaailman ällistyttävimmistä siirroista. Kun hän haluaa jonkun pelaajan, kaikki keinot ovat käytössä.

Mbappé ei tietenkään ole ainoa vaihtoehto, mutta on vaikea nostaa esiin vielä muita nimiä. Pérez voi kuitenkin vielä vetää jonkin kanin hatustaan. Esimerkiksi Benfican 19-vuotias João Félix tulee erittäin suurella todennäköisyydellä siirtymään kesän aikana johonkin suurseuraan. Tällä hetkellä vahvoilla ovat Manchester City, Juventus ja Atlético Madrid, mutta Real Madrid saattaa vielä lähteä kilpaan kunnolla mukaan. Toki tämä on epätodennäköistä, sillä Los Blancosissa on samalle pelipaikalle jo valmiina monta huippulupaavaa nuorukaista.

Vaikein lista: lähtijät

Potentiaalisia lähtijöitä on todella monta. Myyntilistalla lienee ainakin Keylor NavasGareth Bale ja lainalta palaava James Rodríguez.

Epävarmoja tulevaisuudestaan lienee Reguilón, Jesus VallejoTheo HernándezMartin ØdegaardMateo KovacicMarcos LlorenteBorja Mayoral ja Raúl de Tomás. Näistä pelaajista iso osa tullaan joko lainaamaan muualle tai myymään kokonaan. Muutamalle voi olla paikka ensi kauden joukossa.

Näiden lisäksi esiin voi nousta myös hieman yllättävämpiä lähtijöitä. Uskooko Lucas Vázquez saavansa vastuuta ensi kaudella? Entä haluaako Real Madrid rahastaa ailahtelevalla Iscolla? Uskooko Zidane Luka Modricin palaavan tasolleen yllättävän vaisun kauden jälkeen vai etsitäänkö konkarille jo uutta osoitetta?

Lähtijöiden lista on ennakkoon kaikista vaikein arvioitava tämän kesän Real Madridissa.

Jeremias Fisk
@MonsieurFisk