Real Madridin pelaaja-arvostelut: Vain kaksi sai paremman kuin seiskan

© Kuva: Getty Images

Real Madridin kausi oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Puhutaan yhdestä seuran 2000-luvun huonoimmista – ellei jopa huonoimmasta. Pelaajia arvioitaessa tämä näkyy, sillä joukkueen ”todistusten” keskiarvo oli 6,41.

Joukkuetta valmensi kauden aikana peräti kolme valmentajaa (Julen Lopetegui, Santiago Solari ja Zinédine Zidane) ja tämä vaikeutti arviointia hieman, sillä eri luotsit luottivat eri pelaajiin.

Maalivahdit

Thibaut Courtois

Belgialaismaalivahdin pitkään huhuttu Real Madrid -siirto tapahtui viimein tämän kauden alussa. Odotukset upeasti sujuneiden MM-kisojen jälkeen olivat korkealla, mutta madridistat joutuivat pettymään. Courtois’lle meni kauden aikana yllättävän monta helppoa osumaa, minkä lisäksi niin sanottuja gamesavereitä tulisi tärkeissä paikoissa tehdä useammin.

Arvosana: 6

Keylor Navas

Navasin kausi oli yhtä sirkusta alusta alkaen. Roolit vaihtuivat valmentajien myötä eikä mitään säännöllisyyttä kauden aikana ollut. Kun Navas pääsi maaliin, oli hänen pelaamisensa tyydyttävällä tasolla, mutta ei missään nimessä sitä, mihin hän parhaillaan pystyy.

Arvosana: 7

Puolustajat

Raphaël Varane

Varaneakin arvioidessa tulee tietää se, kuinka loistavalla tasolla hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan. Tämä kausi oli kaukana siitä, vaikka pelaajan pitäisi nyt lähestyä parhaita pelivuosiaan.

Arvosana: 6

Sergio Ramos

Kapteeni Ramos ei onnistunut olemaan joukkueelleen se johtaja, jota se olisi tällä kaudella tarvinnut. Toki hänen maalimääränsä, osittain rangaistuspotkuvastuun myötä, ovat yhä puolustajalle kovia, mutta tehoja varjostavat muun muassa liian rohkeat pallonriistoyritykset ja ylipelaamiset. Ramosin arvosana olisi ehkä voinut olla yhden korkeampi ilman Ajax-virhettä, sillä useissa otteluissa hän piti alakertaa yksin kasassa. Hän otti tahallaan pelikieltoon johtaneen keltaisen kortin, jonka myötä hän ei pelannut toisessa osaottelussa Ajaxia vastaan. Sen Real Madrid hävisi ja putosi Mestarien liigasta.

Arvosana: 7

Nacho

Nacho oli jälleen kerran oma itsensä. Hän on kärjistäen sanottuna kentällä hajuton, väritön ja mauton sekä hyvällä että huonolla tavalla. Huippusuoritukset ovat vähissä, mutta harvoin hän on ollut pelatessaan syypää alakerran ongelmiin. Tällaista pelaamista puolustuksen monitoimimieheltä odotetaankin.

Arvosana: 7

Jesús Vallejo

Vallejon kausi meni pahasti pieleen loukkaantumisten myötä. Kun pääsi kentälle, näytti pilkahduksia valtavasta potentiaalistaan, mutta nuorukainen vaatii selvästi lisää peliminuutteja, että hän saa lisää varmuutta.

Arvosana: 6

Marcelo

Kuten monen muunkin Real Madrid -pelaajan myös Marcelon kausi tulisi jakaa kolmeen eri osaan sen mukaan, kuka joukkueen valmentajana kulloinkin oli. Kaikkia näitä osia kuitenkin yhdistää se, että brasilialaisen tekeminen oli heikkoa. Puolustamisen tulisi sujua paremmin ja työmoraalin pitäisi olla paljon korkeampi.

Arvosana: 5

Sergio Reguilón

22-vuotiaan Reguilónin vastuu oli kohtalaisen vähäistä Lopeteguin ja Zidanen alaisuudessa, mutta Solari nosti hänet hetkellisesti joukkueen ykkösvalinnaksi vasemmaksi laitapuolustajaksi. Reguilón osoitti tuolloin olleensa luottamuksen arvoinen. Hän oli useissa otteluissa joukkueen parhaimmistoa ja yhteistyö Viníciuksen kanssa oli erittäin toimivaa. Vähäinen vastuu muiden valmentajien alaisuudessa vaikuttaa arvosanaan.

Arvosana: 7

Dani Carvajal

Carvajal oli yksi vaikean vuoden tasaisimmista suorittajista. Huippukaudesta ei missään nimessä voi puhua, mutta 27-vuotias Real-kasvatti oli harvojen pelaajien joukossa, jotka eivät olleet selvästi tasonsa alapuolella.

Arvosana: 7

Álvaro Odriozola

Odriozolan ensimmäinen kausi Real Madridissa oli lupauksia antava. Hänestä on varmasti iloa Real Madridille vielä tulevaisuudessa, kunhan suoritusvarmuus saadaan samalle tasolle viikosta toiseen. Toi parhaillaan joukkueen oikeaan laitaan reilun annoksen vauhtia ja vaarallisuutta, mutta hyvän ja huonon päivän ero on vielä liian suuri.

Arvosana: 7

Keskikenttä

Casemiro

Brasilialaisen pallonriistäjän kausi oli selvästi heikompi kuin muutamat viime vuodet. Virheitä tuli paljon, energiaa meni liikaa epäoleellisiin asioihin eivätkä miehen vahvuudet olleet yhtä vahvoja kuin aiemmin. Ei surkea kausi, mutta perustaso on viime kausina ollut selvästi parempi.

Arvosana: 6

Marcos Llorente

Llorenten mahdollisuudet jäivät jopa hämmästyttävän vähäisiksi. Hän pelasi ainoastaan seitsemässä La Liga -ottelussa ja peliesitystensä perusteella hän olisi ansainnut selvästi enemmän. Jos vastuuta olisi tullut edes hieman enemmän, olisi arvosana ollut todennäköisesti suurempi.

Arvosana: 7

Toni Kroos

Dieseltraktoriksikin kauden aikana haukuttu Kroos sai arviomme mukaan hieman liikaa kritiikkiä. Hän ei ollut parhaalla tasollaan, mutta kyseessä oli yksi heistä, jotka pystyivät esiintymään kohtalaisen tasaisesti viikosta toiseen.

Arvosana: 7

Isco

Iscoa vaivaa yhä ailahtelevaisuus. Hän näyttää parhaimmillaan täysin ylivoimaiselta hahmolta kentällä, mutta pahimmillaan katoaa pelin kuvasta kokonaan ja on joukkueelleen rasitteeksi. Tällä kaudella Iscon vaaka kallistui harvemmin ensimmäisenä mainittuun vaihtoehtoon ja useasti jälkimmäiseen. Maininnan ansaitsee myös Solarin aikakauden Isco, joka ei käytännössä kuulunut Los Blancosin suunnitelmiin lainkaan.

Arvosana: 5

Luka Modric

Kesän MM-kisoissa loistanut kroatialainen oli kuin varjo siitä pelaajasta, joka on nähty Santiago Bernabéulla viime kausina. Nerouden hetket vähenivät, virheet lisääntyivät ja liian usein tuli hetkiä, jolloin Modric katosi pelistä. Iso tasonlasku viime vuosista.

Arvosana: 6

Dani Ceballos

Ceballosin kaksi ensimmäistä kautta Real Madridissa ovat menneet hieman alle odotusten. Hänen pelaamisensa on parhaimmillaan fantastista, mutta nämä pilkahdukset ovat olleet joukkueen kannalta valitettavan harvassa. Potentiaali on valtava, mutta nyt pitäisi alkaa ottaa selkeitä kehitysaskeleita.

Arvosana: 6

Federico Valverde

Fede oli yksi Real Madridin tämän kauden suurimmista yllättäjistä. 20-vuotias nuorukainen sai tasaisesti vastuuta, oli valmentajana kuka tahansa. Tulevaisuuden nimi, joka onnistui odotuksiin nähden hyvin jo nyt.

Arvosana: 7

Hyökkääjät

Marco Asensio

Cristiano Ronaldon lähdettyä Juventukseen, oli Asensio yksi niistä, joiden odotettiin nostavan tasoaan entisestään. 23-vuotias espanjalainen epäonnistui tässä pahasti ja pelasi ehkä huonoimman Real Madrid -kautensa. Paljon kertoo se, että hän teki koko La Liga -kauden aikana vain yhden maalin.

Arvosana: 5

Vinícius

18-vuotias Vinícius oli yksi Real Madridin vaikean kauden harvoista valopilkuista. Nuorukainen aloitti kautensa Castillassa, mutta nosti asemaansa tasaisesti alkukevään loukkaantumiseensa asti. Nuorukainen oli varsinkin Solarin aikakaudella joukkueen ehdotonta parhaimmistoa. Jos brassin viimeistely olisi pari astetta paremmalla tasolla, olisi arvosana vieläkin korkeampi. Nyt hän oli kuitenkin liian tehoton siihen nähden, kuinka usein hän pääsi lupaaville paikoille.

Arvosana: 8

Brahim Díaz

Huippulupaus siirtyi Madridiin tammikuun siirtoikkunan aikana. Otanta hänen kohdallaan on siis suhteellisen pieni, mutta jo tähän mennessä nähty riittää siihen, että voidaan todeta kyseessä olevan erittäin lupaava pelaaja. Kosketus palloon on silmiä hivelevän kaunis ja yksi vastaan yksi -tilanteissa vastustajan puolustajat ovat usein olleet vaikeuksissa.

Arvosana: 7

Gareth Bale

Joukkueen surullisin tapaus. Esitykset pre-seasonilla olivat fantastisia ja osittain niidenkin seurauksena Cristianolle ei ostettu seuraajaa. Baleen luotettiin, mutta hänen kautensa oli karmea. Loukkaantumisia oli jälleen ja kunnossa ollessaan esitykset olivat ajoittain jopa hirveitä. Hyviäkin otteluita kauteen mahtui, mutta niiden määrä oli johtavan pelaajan rooliin kaavailulle tähdelle aivan liian vähäinen.

Arvosana: 5

Lucas Vázquez

Vázquez on viime kausina ollut ajoittain jopa koomisen hyvä. Hän ei ehkä ole taitavin tai monipuolisin pelaaja, mutta häneltä on totuttu saamaan tasaista laatua. Tällä kaudella hänkään ei pystynyt vastaamaan odotuksiin vaan koko kauden saldoksi jäi 31 La Liga -ottelua ja yksi maali. Toki huimia tehoja ei häneltä odotettukaan, mutta peruspelaamisessakin tuntuu olevan nyt paljon ongelmia.

Arvosana: 6

Karim Benzema

Benzema oli Real Madridin kauden paras pelaaja. Hänen ei yleisesti odotettu astuvan Cristianon saappaisiin joukkueensa ykköstykkinä, mutta niihin hän astui. Ranskalaishyökkääjän 21 sarjamaalia toi madridilaisille kasoittain pisteitä ja kausi oli muillakin mittareilla mitattuna erinomainen.

Arvosana: 9

Mariano Díaz

Mariano ei onnistunut vakuuttamaan Real Madrid -valmentajia missään kauden vaiheessa. Hän oli avauskokoonpanossa ainoastaan kolmessa sarjaottelussa ja vaihdosta mahdollisuus avautui kymmenen kertaa. Muutamaa hyvää ottelua lukuun ottamatta esitykset olivat varsin vaatimattomia eikä hän oikein missään vaiheessa näyttänyt hintalappunsa arvoiselta pelaajalta.

Arvosana: 5

Jeremias Fisk
Twitter: @MonsieurFisk