Girona voitti sunnuntaina Real Madridin La Ligassa 2-1. Ottelu pelattiin Santiago Bernabéulla.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📝 ¡Once inicial contra el @GironaFC!
📺 ¡Sigue la cuenta atrás del partido en #RMTV haciendo CLIC en la imagen! #RMLiga

Girona FC

@GironaFC
Onze guerrers blanc-i-vermells...🔥

🏟️ Estadi Santiago Bernabéu

#RealMadridGirona #GironaFC #OrgullGironí

Ottelu lähti hieman verkkaisesti käyntiin ja molemmat joukkueet sortuivat helppoihin virheisiin hyökkäyspäässä.

Gironan Cristhian Stuanin liputettiin olevan paitsiossa, mutta hyökkääjä ehti laukoa pallon Madridin maalivahdin Thibaut Courtois’n naamaan, jota paikkailtiin hetki ennen pelin jatkumista.

Reilun vartin jälkeen Lucas Vázquez oli lähellä toteuttaa yhden vuoden hienoimmista yksilösuorituksista. Hän nosti pallon kahden Gironan pelaajan välistä ja kiersi itse toiselta puolelta. Maali olisi kruunannut suorituksen, mutta Girona-vahti Yassine Bounou pelasti vieraat.

Madridin koneisto lämpeni hiljalleen ja isännät ottivat ottelua haltuunsa. Gironan maalintekoyritykset olivat pitkälti parin pelaajan varassa.

Ottelua oli takana 25 minuuttia, kun Real Madrid siirtyi johtoon. Toni Kroos tarjoili kulmapotkun jälkitilanteessa ensiluokkaisen keskityksen, josta Casemiro puski pallon tarkasti sisään. 1-0.

15 - No LaLiga team scored more headed goals than Real Madrid in all competitions this season. Nod

Pere Pons sai kovan tällin päähänsä taistellessaan pallosta Raphaël Varanen kanssa. Girona-peluri hoivattiin kuitenkin pian takaisin pelikuntoon.

Avausmaalin jälkeen nähtiin tilanteita kummassakin päädyssä, mutta enempää osumia ei ennen taukoa syntynyt. Marcelo toimitti pallon kertaalleen verkkoon, mutta paitsioliputus säästi Gironan toiselta takaiskulta.

Tauolle mentäessä Real Madrid johti maalintekoyrityksiä 8-2.

Kotijoukkue aloitti toisen puoliajan ryminällä. Karim Benzemalla oli tuhannen taalan paikka siirtää Madrid kahden maalin johtoon Marco Asension keskityksestä, mutta ranskalaisen lähietäisyydeltä lähtenyt pusku epäonnistui.

Vajaan tunnin kohdalla Courtois esitti mahtavan torjunnan Anthony Lozanon puskuun. Pallo kimposi otollisesti Aleix Garcíalle, joka sai mahdollisuuden tuoda Gironan tasoihin, mutta hän laukoi pallon muutaman metrin päästä taivaan tuuliin.

Hetkeä myöhemmin Girona sai kuitenkin pilkun. Sergio Ramos pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja sai tilanteesta keltaisen kortin.

Pallon taakse asettui Stuani, joka viimeisteli pilkulta kauden 13. maalinsa. 1-1.

100% - Of players to have scored each of the penalties they have taken in @LaLigaEN since the turn of the 21st century, Girona's Cristhian Stuani has scored more than any other player in the competition (13/13). Lethal.

Blanquivermells painoi tasoituksensa jälkeenkin kovaa päälle. Ylärima pelasti Madridin Portun tuliselta laukaukselta. Kotiyleisö osoitti mieltään omilleen.

Santiago Bernabéun väki hiljeni 75. minuutilla hetkeksi, mutta aloitti hyytävän huutomyrskyn, kun Girona siirtyi johtoon. Courtois torjui Lozanon yrityksen, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Portu, joka iski vieraiden toisen osuman. 1-2.

Punaista näki yleisön lisäksi myös Ramos, joka sai pelin toisen keltaisen korttinsa 90. minuutilla. Madridin kippari yritti saksipotkua, mutta osuikin kengällään vastustajaa kasvoihin.

Ottelu oli saada lisäajan viimeisellä minuutilla mitä dramaattisimman käänteen, kun kulmapotkuun mukaan noussut Courtois puski pallon niukasti takatolpasta ohi.

Real Madrid voitti ennen tätä ottelua viisi edellistä peliään La Ligassa. Joukkue on nyt, 24 kierroksen jälkeen, sarjassa kolmantena, yhdeksän pistettä sarjakärki Barcelonaa perässä. 27 pisteeseen noussut Girona on taulukossa 15. sijalla.