Real Madridille avautui sunnuntai-iltana tilaisuus kuroa kiinni eroa Barcelonaan ja Atlético Madridiin molempien koettua aiemmin viikonloppuna pistemenetyksiä. Realilla oli allaan neljän ottelun voittoputki, ja sitä oli määrä jatkaa Alavésin kustannuksella.

Madridilaisten avauskokoonpanoon palasi kuukauden tauon jälkeen Gareth Bale, joka oli taas täydessä pelikunnossa. Bale pääsi nyt hakemaan yhteispeliä Karim Benzeman ja Viniciuksen kanssa, sillä ennen sunnuntaita kolmikko oli ollut kentällä yhtä aikaa vain parikymmentä minuuttia.

Ensimmäisellä vajaalla puolituntisella käsikirjoitus oli täysin odotettu. Real Madrid piti palloa, ja Alavés keskittyi puolustamaan. Mitään kovin vaarallista valkopaidat eivät silti saaneet aikaiseksi, sillä parhaat tilanteet olivat Viniciuksen ja Sergio Reguilonin hieman optimistiset kaukolaukaukset.

Sitten koitti 30. peliminuutti, ja kuin tyhjästä Real siirtyi johtoon. Vinicius pelasi pallon puolustajan jalkojen välistä Reguilonille, jonka matala keskitys löysi maalin edustalta huikeaan vireeseen äityneen Karim Benzeman. Benzema ei epäröinyt pisaraakaan, vaan jatkoi maaliputkeaan kylmänrauhallisella viimeistelyllä.

Avausjakson loppupuolella Benzema ja Bale olivat päästä kaksin läpi, mutta karkumatka tyrehtyi avustavan erotuomarin paitsioliputukseen. Hidastus paljasti, että tuomio saattoi olla väärä. Pahaksi onneksi tuomari ei kuitenkaan päästänyt kaksikkoa pelaamaan tilannetta loppuun ja puhalsi pilliinsä sen sijaan, että olisi jättänyt tilanteen katsottavaksi videolta.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo

Unbelievable!! Counterattack for Real Madrid Benzema and Bale vs the goalie, before scoring Referee decided its offside, so instead being scored and get reviewed later by VAR it was canceled earlier, Replay showed Benzema was not offside.
Referee decided he’s better than VAR so whistled offside on Benzema !

Sama kaksikko oli terävänä myös toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta Alavésin maalivahti Fernando Pacheco sai torjuttua Balen lähentelyt. Jakso eteni lähes kauttaaltaan Madridin näennäisessä hallinnassa, mutta toista maalia saatiin kuitenkin odottaa 80. minuutille saakka.

Alavésin Manu García puolusti erittäin lepsusti, ja pallo ajautui Viniciukselle, joka viimeisteli La Liga -uransa ensimmäisen maalin.

Tämäkään ei vielä loppunumeroiksi riittänyt, vaan pelin lisäajalla nähtiin illan komein maali. Álvaro Odriozola keskitti kauniisti oikealta laidalta ja vaihdosta kentälle otettu Mariano puski pallon takaylänurkkaan väkevällä ja voimakkaalla syöksypuskulla. Maali teki selvästi hyökkääjän itseluottamukselle nannaa, ja oli miehen kauden ensimmäinen liigamaali.

3-0 -voitto antaa Real Madridille epäilemättä virtaa kohti ensi viikolla pelattavia isoja haasteita: keskiviikkoista cup-välierän el Clásicoa Camp Noulla ja lauantaista Madridin derbyä Wanda Metropolitanolla. Sarjassa se hönkii Atléticon niskaan enää kahden pisteen päässä. Barcelonaan eroa on kahdeksan pinnaa.

Juttua muokattu 4.2. kello 1.00. Maali oli Viniciukselle La Liga -uran ensimmäinen, ei toinen.