Real Madrid aloittaa tänään kolmen peräkkäisen Mestarien liigan voittonsa puolustaminen pudotuspelien neljännesvälierien vaiheessa. Tiedossa on ilta Amsterdamissa nuorekkaan Ajaxin vieraana.

Real on onnistunut viime viikkoina kääntämään syksyn vaisun kurssinsa voitoiksi. Päävalmentaja Santiago Solari teki rohkeita muutoksia, jotka ovat kantaneet hyviin tuloksiin. Avainpelaajat kuten Gareth Bale, Marcelo ja Marco Asensio saivat tehdä tilaa Lucas Vazquezille, Viníciukselle ja Sergio Reguillonille.

Real löi derbyssä lauantaina vahvan esityksen jälkeen Atlético Madridin. 3-1-voitto oli seuran viides peräkkäinen La Ligassa.

Los Blancos ei ole hävinnyt tammikuun alun merkityksettömän Leganés cup-pelin jälkeen kertaakaan. Madrid myös voitti Mestarien liigan alkulohkonsa kolmen pisteen erolla AS Romaan.

Poissaoloista sivussa ovat edelleen keskikenttäpelaaja Marcos Llorente ja puolustaja Jesús Vallejo. Suurimpana huolenaiheena on kuitenkin ollut avaintoppari Raphael Varanen pelikunto.

Huomionarvoista on Karim Benzeman maalivireen löytyminen. Ranskalainen on paukuttanut viimeiseen viiteen otteluun kaikki kilpailut huomioiden

Odotukset Ajaxista Mestarien liigan mustana hevosena nousivat väkevän lohkovaiheen jälkeen. Hollantilaisjätti ei hävinnyt kuuden ottelun aikana kertaakaan ja pelasi kaksi tasapeliä Bundesliigan suuruuden Bayern Münchenin kanssa.

Sen sijaan Hollannin liigassa amsterdamilaisten meno on viime aikoina aavistuksen takkuillut. Viime kierroksella Heracles yllätti sarjakakkosen vieraspelissä 1-0 ja tammikuun lopussa Feyenoord ryöpytti 6-2.

Paljon huomiota Ajaxin miehistössä ovat keränneet seuran 19-vuotias raamikas johtotoppari Matthjis de Ligt ja ensi kaudeksi Barcelonaan siirtyvä keskikentän syöttövelho Frenkie de Jong. Hollantilaisten leiristä löytyy kuitenkin rutkasti yksilötaitoa myös hyökkäyspäästä.

Southamptonista kesällä siirtynyt Dusan Tadic ampui viisi maalia lohkovaiheessa. Sarjassa serbilaiturilla on kasassa on 13 täysosumaa ja seitsemän maalisyöttöä.

Myös MM-kisoissa Marokon paidassa nähtyyn taituriin 14 maalia Eredevisiessä iskeneeseen Hakim Ziyechiin on syytä kiinnittää huomiota.

Ajax ja Real kohtasivat viimeksi Mestarien liigassa syksyllä 2012 kahdesti lohkovaiheessa. Molemmat voitot menivät 4-1-numeroin tuolloin Madridiin.

Real-kapteeni Sergio Ramosille kyseessä on todellinen merkki-ilta. Toppari pelaa uransa 600. ottelun valkopaidoissa (lue lisää).

Ajax-Real Madrid alkaa kello 22:00 Suomen aikaa. Ottelun voi nähdä Cmoren kanavilla ja suoratoistopalvelussa.