Oman koiran puraisu toi Real Madridille pisteet – synkkä loukkaantumislista piteni entisestään

© Kuva: Getty Images

Real Madrid nousi La Ligan sarjataulukossa sijalle neljä kukistettuaan Sevillassa Real Betisin maalein 2-1. Pisteet matkasivat Madridiin, vaikka pallonhallinta tilastoitiin ottelussa Betisille suorastaan ylivoimaiseen tapaan (prosentit 74-26). Viimeksi Real Madridilla oli ollut alle 30 prosentin pallonhallinta La Ligassa lähes seitsemän vuotta sitten, ja tuolloinkin vastassa oli Barcelona.

Jo kokoonpanoissa nähtiin Real Madridin osalta tuttu yllätys, joka ei oikeastaan ole enää yllätys: Isco oli jätetty jälleen kerran vaihtopenkille. Edelle menivät jälleen muun muassa Vinicius ja Fede Valverde.

Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin viimeisteli Ballon d’Orin ja muut jalkapallomaailman tärkeimmät henkilökohtaisen palkinnot viime vuonna kahminut Luka Modric, kun pelattiin pelin 13. minuuttia. Dani Carvajalin laukaus kimposi Betis-toppari Marc Bartran vartalosta Modricille kuin tarjottimelle, ja kroaatti laukaisi tyylikkäästi pallon häkkiin. Osuma oli Modricille koko La Liga -kauden ensimmäinen.

Minään maalirohmuna Modricia ei ole koskaan tunnettu, mutta silloin kun hän maalaa, hän maalaa usein tyylillä. Modricin maaleista yli 85 prosenttia onkin syntynyt boksin ulkopuolelta.

Avausjakson lopulla Real Madrid sai jälleen jobinpostia. Karim Benzema väänsi ilkeän näköisesti sormensa, eikä pystynyt enää jatkamaan peliä taukovartin jälkeen. Benzeman korvasi kentällä 21-vuotias Cristo, jolle ottelu oli La Liga -debyytti.

Real Betis alkoi päästä toisella puoliajalla koko ajan vain paremmin ja paremmin peliin mukaan. Andrés Guardadon hieno kaukolaukaus meni vain vajaan metrin takatolpan ohi, mutta kelpasi myrskyvaroitukseksi – jota Real ei kuunnellut.

Toisen puoliajan puolivälissä oli sitten tasoituksen aika. Giovani Lo Celso pelasi pallon Sergio Ramosin jalkojen välistä Sergio Canalesille, joka tuikkasi pallon niin ikään Keylor Navasin jalkojen välistä verkkoon. Tilanne liputettiin ensin paitsioksi, mutta ratkaisu muutettiin videotarkistuksen jälkeen.

82. minuutilla saatiin vahvistusta sille, että Iscon ohi Real Madridin hierarkiassa näyttää kivunneen myös Manchester Citystä vastikään joukkueeseen siirtynyt 19-vuotias Brahim Díaz. Brahim otettiin nimittäin tuolloin Fede Valverden paikalle Realin kolmantena ja viimeisenä vaihtona.

Pitkään näytti siltä, että ottelun kolmannen maalin tekisi todennäköisemmin Real Betis kuin Real Madrid, vaan toisin kävi. Real Madrid sai 88. minuutilla vapaapotkun hyvältä paikalta rangaistusalueen tuntumasta, ja pallon taakse asettui ehkä yllättäenkin Dani Ceballos. Ceballos kuitenkin ampui pallon muurin läpi alanurkkaan Brahim Díazin tehtyä muurissa järkevän väistöliikkeen. Maali oli Ceballosille kauden ensimmäinen.

22-vuotias Ceballos ei maaliaan tuulettanut, sillä hän on Real Betisin oma kasvatti, joka pelasi seurassa vuosina 2011-2017.

2-1 -voiton myötä Real Madrid on kymmenen pisteen päässä Barcelonasta. Real Betis jatkaa sijalla seitsemän.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää