Real Madrid ilmoitti maanantaina, että väliaikaisena valmentajana toiminut Santiago Solari ottaa joukkueen haltuun vakituisella sopimuksella.

Hän on siis toiminut joukkueen peräsimessä nyt neljän ottelun verran, joten jo tässä voidaan arvioida hänen nimityksestään hyötyviä pelaajia ja päinvastoin.

Voittajat

1. Vinícius Júnior

18-vuotias huippulupaus on ehdottomasti muutoksen suurin voittaja. Hän on vakuuttanut Solarin täysin pelatessaan hänen alaisuudessa Real Madrid Castillan mukana alkukaudesta. Siinä missä Lopetegui ajoi Viníciusta todella varovaisesti joukkueeseen sisään, on Solari jo nyt antanut hänelle enemmän minuutteja ja tulee varmasti antamaan mahdollisuuksia myös jatkossa. Nuorukainen on kiittänyt vastuusta tekemällä kolmessa viime ottelussaan yhden osuman ja syöttämällä kolme. Viníciuksen tavoin tapahtuneesta hyötyvät myös muut Real Madrid Castillan nuorukaiset.

2. Lucas Vazquez

Vazquez ei missään nimessä kuulunut Lopeteguin luottopelaajiin. Hän joutui usein tyytymään istumaan vaihtopenkillä koko ottelun ajan tai tulemaan kentälle vasta viimeisillä hetkillä. Solarin alaisuudessa luottoa on kuitenkin tullut täysin erillä tavalla. Hän on pelannut argentiinalaisluotsin alaisuudessa mahdollisesta 360 minuutista 289. Otteissa toki on vielä parannettavaa, mutta vastuu on selvästi lisääntynyt.

3. Alvaro Odriozola

Odriozolan kohdalla suurimmaksi muutokseksi ei voida laskea hänen lisääntynyttä peliaikaansa, sillä siihen on vaikuttanut selvästi joukkueen alakerran vakavat loukkaantumisongelmat. Nuoren laitapuolustajan kohdalla oleellisin asia on se, että Solarin alaisuudessa hän on onnistunut kentällä selvästi paremmin kuin Lopeteguin alaisuudessa. Hän on ollut yksi joukkueen viime aikojen parhaista pelaajista.

Häviäjät

1. Keylor Navas

Navas onnistui pitämään kiinni Real Madridin ykkösmaalivahdin tittelistä yllättävän pitkään, sillä hänen tilalleen on huhuttu uusia nimiä jatkuvalla syötöllä. Nyt kesällä saapui Thibaut Courtois, mutta tästä huolimatta Navas sai yhä vastuuta. Asiaan tuli kuitenkin muutos Solarin myötä, sillä hän ei antanut Lopeteguin tavoin costaricalaiselle minuutteja Mestarien liigan ottelussa Plzeniä vastaan. Tätä hetkeä voi pitää lopullisesti Navasin ykkösmaalivahtikauden päätöksenä, sillä vastuuta lienee jatkossa tulossa säännöllisesti vain Copa del Reyssä.

2. Isco

Loukkaantumisestaan toipunut Isco oli avauskokoonpanossa Lopeteguin kolmessa viimeisessä ottelussa, mutta Solari ei näytä luottavan taituriin yhtä paljon. Minuutteja Iscolle on kertynyt neljässä uuden valmentajan alaisuudessa pelatussa ottelussa yhteensä vain 51. Aluksi syynä pidettiin yhä käynnissä olevaa toipumisprosessia, mutta nyt aikaa pelikentille paluusta on jo yli kolme viikkoa, mutta minuutit ovat yhä olleet tiukassa.

3. Marco Asensio

Asensiolta odotettiin paljon enemmän, kun käynnissä oleva kausi alkoi. Hänelle kaavailtiin suurinta vastuun lisääntymistä Cristiano Ronaldon lähdön myötä ja näin myös minuuteilla mitattuna tapahtui. Lopetegui antoi Asensiolle todella reilusti luottoa, vaikka 22-vuotiaan nuorukaisen vire ei aina ollut paras mahdollinen. Solarin alkuaikana vastuuta näyttää tulevan lähtökohtaisesti vähemmän, sillä kahdessa viime ottelussa hän on ollut kentällä ainoastaan 19 minuutin ajan. Otanta on toki pieni, mutta viitteitä avauskokoonpanomahdollisuuksien vähenemisestä on havaittavissa.