Real Madrid koki lauantaina erittäin harvinaislaatuisesti – ensimmäistä kertaa koko vuosikymmenellä – kolmannen peräkkäisen tappionsa kilpailullisessa ottelussa. Levante oli parempi maalein 2-1 (lue lisää).

– Vireemme on ollut pelkoisen huono. Madrid ei voi sallia sitä, että se jää pisteittä kolmessa perättäisessä ottelussa, joukkueen kapteeni Sergio Ramos totesi pelin jälkeen AS:lle.

Ramos ei kuitenkaan maalannut kauhukuvia seinille, vaan muistutti siitä, että sarja on edelleen avoin. Lauantai-illan jälkeenkin Real Madrid on sarjakärkeä vain 4-5 pistettä jäljessä.

– Olemme enemmän kuin hengissä liigassa, eikä kärkijoukkueilla ole meihin paljonkaan etumatkaa. DNA:hamme ei kuulu pyyhkeen heittäminen kehään.

– Tänään joukkue pelasi mahtavan toisen puoliajan, ja jätti kentälle koko sielunsa. Joskus toiste noista paikoista on syntynyt maaleja, mutta nyt ei. Toivomme, että asia muuttuu työnteon kautta, emmekä anna negatiivisten tulosten tai kritiikin vaikuttaa meihin. Ainoa keino on paiskoa hommia, ja pitää päät kylmänä.

Huonot tulokset ovat herättäneet spekulaatioita valmentajanvaihdoksesta. Ramos ei kuitenkaan usko sen olevan oikea tie.

– Olen aina sanonut, että valmentajanvaihdokset eivät koskaan hyödytä ketään. Nyt on pysyttävä tyynenä. Me emme päätä sitä, kenen pitää olla valmentaja. Julenilla on kaikkien pelaajiensa tuki, ja meidän pitää huolehtia siitä, millä tavalla käännämme kurssimme.

[readmore from=Real-Madrid]

– Julen on henkilö, joka on hyvä motivoimaan ja vakuuttamaan muita. Nyt tarvitsemme ennen kaikkea uskoa, ja hän on ensimmäinen, joka pystyy siihen. Tällaisina hetkinä liemessä ei ole vain valmentaja, vaan myös kaikki pelaajat. Me kaikki pystymme parempaan, Ramos vakuuttaa.

Jotkut uskovat, että Lopetegui on saanut pitää työpaikkansa, koska Ramos ja muut joukkueen johtohahmot tahtovat niin. Näin toppari itse vastaa uteluun.

– Annan mielipiteeni, jos sitä kysytään, mutta seuralle niin tärkeä päätös ei riipu pelaajan kannasta. Ennen päätöksentekoa asiasta aina kysytään, mutta en tiedä, onko sillä vaikutusta mihinkään.