Real Madrid koki tiistaina yllätystappion Mestarien liigassa, kun se hävisi venäläiselle TsSKA Moskovalle 0-1. Ottelu pelattiin Luzhniki Arenalla Moskovassa.

PFC CSKA Moscow

@PFCCSKA_en
#CSKA XI for the game against @realmadrid!

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📋 ¡Nuestro once inicial para el partido contra el @pfc_cska!
#RMUCL | #HalaMadrid

TsSKA yllätti madridilaiset housut kintuissa jo minuutin pelin jälkeen. Toni Kroosin syöttö alaspäin epäonnistui pahasti. Pallon nappasi Nikola Vlašić, joka ohitti vielä Raphaël Varanen ennen kuin laittoi pelivälineen verkkoon.

65 - Nikola Vlasic’s goal after 65 seconds is the fastest Real Madrid have conceded in the @ChampionsLeague since March 2007 (Roy Makaay, 10 seconds). Shock.

Kroos yritti hetkeä myöhemmin paikata virheensä, mutta hänen laukauksensa kimposi TsSKAn puolustuksesta maalivahti Igor Akinfejevin käsiin.

Madridilla oli ensimmäisen vartin aikana huomattavia vaikeuksia ottaa pallonhallintaa itselleen. TsSKA pelasi rohkeasti ylöspäin.

Peli siirtyi kuitenkin hiljattain moskovalaisten päätyyn. Kellossa oli reilu 20 minuuttia, kun Lucas Vázquez harhautti laidalla itselleen tilaa keskittää. Rangaistusalueen toisella laidalla oli valmiina Real-debytantti Sergio Reguilón, joka haki ratkaisua puolivolleylla. TsSKA:n puolustus ennätti tielle. Paluupallossa oli ensimmäisenä Dani Carvajal, joka pommitti kuitenkin pallon yläilmoihin.

Seuraavaksi onneaan kokeili Casemiro, joka eteni keskiviivalta rangaistusalueen tuntumaan ja laukoi. Tolppa pelasti isännät.

Sergio Ramosia Madridin kipparina tuuranneella Karim Benzemalla oli hyvä paikka tuoda vieraat tasoihin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen laukauksensa kiersi ylänurkasta ohi.

Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, ja TsSKA sai joi toistamiseen kiittää maalin kehikkoa johdostaan. Benzeman pusku kimposi ylärimasta turvallisemmille vesille.

Real Madrid teki ensimmäisen vaihtonsa jo avauspuolikkaan viimeisillä hetkillä. Carvajalin korvasi Álvaro Odriozola.

@realmadrid
43' 🔁 |1-0| Cambio para el Real Madrid. Sale del terreno de juego @DaniCarvajal92 y entra @alvaroodriozola.

TsSKA oli ollut pitkän aikaa ilman tilanteen tilannetta, mutta moskovalaiset etenivät vielä kerran vaarallisen oloisesti Madridin rangaistusalueelle. Laukausta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Real tuli toiselle jaksolle päättäväisesti. Marco Asensio testasi heti alkuun Akinfejevin virettä kaukolaukauksella, mutta venäläisvahti selvitti tilanteen kunnialla.

Madrid kaipasi peliinsä jotain lisää. Valmentaja Julen Lopetegui käänsi katseensa hyökkääjä Mariano Díaziin ja keskikenttäpelaaja Luka Modrićiin, jotka tulivat vaihdosta sisään tunnin kohdalla. Heille tekivät tilaa Casemiro ja Vázquez. Espanjalaiset olivat nyt käyttäneet kaikki vaihtonsa.

Asensio viritteli jälleen tykkiään 68. minuutilla, kun Kroosin keskitys saapui hänelle Benzeman pään kautta. Espanjalaisnuorukaisen sihti vaati kuitenkin vielä petraamista. Real painoi kovalla sykkeellä päälle.

TsSKA pääsi pariin otteeseen hyökkäämään, mutta Madrid säästyi toiselta takaiskulta.

Pedro Martin

@pedritonumeros
CSKA-Madrid 1-0 Minuto 71.
El Madrid lleva 300 minutos (5 horas) de juego sin marcar.

Modrićin sisääntulo toi Realin rakenteluun uuden ulottuvuuden, mutta moskovalaiset puolustivat tiiviisti, eikä Madrid päässyt tekopaikoille helposti.

Kroos yritti hakea ratkaisua rangaistusalueen tuntumasta, mutta saksalaisen veto suuntautui oikealta ohi.

Keylor Navas sai pitkälti olla maalillaan rauhassa, mutta Jaka Bijolin yrityksen hän joutui torjumaan kulmapotkuksi.

Dani Ceballosin kierteinen kuti sai Luzhnikin yleisön haukkomaan henkeään, mutta Akinfejev jatkoi loistavia torjuntojaan.

CSKA-Madrid 0-0 Minuto 80.
El Madrid ha marcado en sus 32 últimos partidos de competición europea, desde el 0-0 con el City en Mánchester del 26 de abril de 2016.

Mariano Díaz sai kultaisen sauman tuoda Madridin tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, mutta hän puski Odriozolan keskityksen tolppaan. Kyseessä oli jo kolmas kerta ottelussa, kun Real koetteli maalipuiden kestävyyttä.

TsSKA-maalivahti Akinfejevillä kuumeni lisäajan päätyttyä toden teolla. Varane oli juuri puskenut pallon ohi moskovalaisten maalin ja Akinfejev avasi sanaisen arkkunsa tuomarille, joka nosti ensin keltaisen kortin ja ajoi heti perään venäläistorjujan kentältä ulos.

Se ei kuitenkaan merkinnyt enää mitään. TsSKA Moskova taisteli sinnitellen itselleen kolme pistettä.