Real Madrid on voittanut Mestarien liigan kolme viimeistä painosta, joten paineet UCL-debyyttiinsä valmistautuvalla Julen Lopeteguilla ovat luonnollisesti kovat. Isoista odotuksista huolimatta uusi Real-luotsi vakuuttelee lähtevänsä kisaan ylpeydellä, ei paineista kärsien.

– Tunnen ylpeyttä ja vastuuta, koska se kuuluu Real Madridin valmentajan työnkuvaan. Olen myös toiveikas, eikä tarvitse selittää, mitä Mestarien liiga merkitsee Real Madridille, ja päinvastoin. Tuntemukseni ovat ennen muuta toiveikkuus ja kunnianhimo, Lopetegui totesi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

– En tunne Realin paineiden kasvaneen kolmen Mestarien liiga -voiton myötä, vaan koen seuran saavan suurta arvostusta ja ihailua. Real Madridissa on aina paineita.

Realin Mestarien liiga -taival alkaa heti vaativalla koettelemuksella, sillä se saa heti avauksessaan vastaansa viime vuoden välieräjoukkueen AS Roman. Lopetegui tietää haasteen olevan kova.

– Roma pudotti viime kaudella Atlético Madridin ja Barcan. Nyt he ovat kohentaneet kokoonpanoaan entisestään, ja joukkue on oppinut valmentajan pelitavan entistäkin paremmin. Siksi meidän täytyy pelata huomenna mahtava ottelu.

Real Madridin kokoonpanoon on nostettu kaksi kesän isoa hankintaa, 18-vuotias brassilupaus Vinícius Júnior sekä Lyonista kotiin palannut Mariano.

– He ovat mukana, koska he voivat auttaa meitä sekä La Ligassa että Mestarien liigassa, Lopetegui kommentoi suojateistaan, joita ei vielä tällä kaudella ole sarjaotteluissa nähty.

Kiinnostava kysymys Real Madridin kohdalla on tietysti, kuka vartioi Romaa vastaan joukkueen maalia: viime kauden parhaaksi maalivahdiksi Mestarien liigassa valittu Keylor Navas vai Chelseasta saapunut Thibaut Courtois. Näiltä osin Lopetegui piti korttinsa visusti piilossa.

– En sano yhtään mitään siitä, kumpi heistä pelaa. Sanon vain, että meillä on erinomaisia vaihtoehtoja maaliin, kumpi tahansa sitten pelaakaan.