Real Madridin edellisestä suursiirrosta on tullut kuluneeksi jo neljä vuotta. Kesän 2014 James Rodríguez -kaupan jälkeen joukkue ei ole tehnyt yhtään megaluokan hankintaa.

Tänä kesänä seurasta myös lähti sen kirkkaimpana tähtenä pitkään loistanut Cristiano Ronaldo. Portugalilainen jättää ison aukon sekä pelikentälle että markkinointipuolelle. Viimeistään tämän siirron myötä on pidetty selvänä, että joukkue tulee hankkimaan kesän aikana uuden galácticon, mutta toistaiseksi on ollut hiljaista.

Toki joukkue on ostanut jo 18-vuotiaan Vinícius Júniorin, laitapuolustaja Álvaro Odriozolan ja nuoren maalivahdin Andriy Luninin, mutta nämä kaupat eivät ole vielä sitä, mitä joukkueelta on viimeistään Cristianon lähdön jälkeen odotettu.

Seuraavaksi tarkastellaan, missä joukkue tällä hetkellä menee isojen hankintojen suhteen.

Eniten otsikoissa esiintyneet

Kesän aikana eniten Santiago Bernabéulle on viety Neymaria ja Eden Hazardia. Brasilialaistaiturin osalta siirron voi unohtaa jo täysin – ainakin tämän kesän osalta. Hänen hankkiminen ei ole tällä hetkellä mahdollista ja madridilaisseura ei aio tuhlata aikaansa hänen tavoitteluun. Samalla voidaan myös todeta, että PSG:n toinen supertähti Kylian Mbappé ei myöskään ole lähdössä Pariisista tämän kesän aikana.

Entä mikä on tilanne Hazardin suhteen? Pelaaja itse on flirttaillut melko avoimesti madridilaisseuran kanssa ja huhuja on todellakin riittänyt.

Tällä hetkellä kyseinen siirto näyttää kuitenkin kohtalaisen epätodennäköiseltä. Real Madrid on kyllä kiinnostunut belgialaistaiturista, mutta se ei suhtaudu siirtoon ”hinnalla millä hyvänsä” -periaatteella. Kun tämän asian yhdistää siihen, että Chelsea ei haluaisi pelaajasta luopua, vaikuttaa myös tämä siirto tällä hetkellä melko kaukaiselta.

Hazard-kaupan toteutuminen vaatisi siis jommankumman seuran selvää vastaan tulemista hinnan suhteen.

Maalitykit

Keitä muita supertähtiä Madridiin on viety? Espanjalaismedioissa esiin on viime aikoina jälleen noussut jo talvelta tuttu huhu Inter Milanin Mauro Icardista, jonka lisäksi varsinkin keväällä esillä oli myös Bayern Münchenin Robert Lewandowski.

Serie A:n maalitykki Icardin siirto on tällä hetkellä käytännössä täysin mahdollinen, mutta melko epätodennäköinen. Tapauksen voi unohtaa välittömästi lopullisesti, jos hän allekirjoittaa huhuissa esiintyneen jatkosopimuksen Interin kanssa. Nyt pelaajan ulosostoklausuuli on 110 miljoonaa euroa ja tuon madridilaisseura voisi vielä häneen sijoittaa. Huhuttu jatkosopimus kuitenkin nostaisi kyseistä summaa ja päättäisi kiinnostuksen.

Icardin kohdalla kaikki on siis kuitenkin vielä mahdollista, mutta huhujen määrästä päätellen siirtoneuvottelut eivät ole vielä kunnolla käynnistyneet tai ainakaan pitkällä.

Myös Icardin oma tahto siirron suhteen on nostettava esiin. Interin valmentaja Luciano Spalletin mukaan pelaaja on erittäin tyytyväinen Italiassa ja ei tahdo lähteä muualle.

Lewandowskin siirto on puolestaan jo täysin kuopattu. Tähän on helppo löytää kaksi selkeää syytä. Bayern München on tehnyt selväksi, että se ei halua puolalaishyökkääjästään luopua ja Real Madrid puolestaan pitää ensi kuussa 30 vuotta täyttävää kärkeä liian vanhana ostettavaksi kalliilla summalla.

Entäs maalivahtitilanne?

Uutta maalivahtia Real Madridiin on huhuttu joka kesä siitä lähtien, kun seuralegenda Iker Casillas siirtyi Portoon. Toistaiseksi usein ollaan jääty vain huhujen tasolle, sillä Keylor Navas on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti, mutta tänä kesänä asiaan vaikuttaisi tulevan muutos.

Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että Chelsean Thibaut Courtois on siirtymässä Santiago Bernabéulle. Useiden lähteiden mukaan lontoolaisseuran tulee enää hankkia belgialaistorjujalle korvaaja ja tämän jälkeen Courtois’n Los Blancos -kauppa voidaan viimeistellä.

Vaikka MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Courtois on yksi nimekkäimmistä maalivahdeista, ei häntä aivan voi laskea vielä galáctico-hankinnaksi. Osittain jo sen takia, että hänen sopimuksensa Lontoossa on päättymässä vuoden kuluttua, joten siirtosumma tulee olemaan nykymarkkinoihin suhteutettuna varsin kohtuullinen.

Paljon ehtii vielä tapahtua

Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä Real Madridin uusin galáctico-hankinta on lähempänä jäädä toteutumatta kuin toteutua. Hazard ja Icardi ovat käytännössä mahdollisia tulijoita ja varsinkin Hazardin kohdalla neuvotteluita tullaan varmasti vielä käymään. On eri asia, pääsevätkö seurat yhteisymmärrykseen siirrosta.

Näiden lisäksi on myös mahdollista, että loppukesän aikana joukkue iskee silmänsä vielä uuteen tähteen, joka ei vielä ole huhuissa esiintynyt. Tämä on mahdollista varsinkin kun muistetaan, että seurapresidentti Peréz on lupaillut kannattajille, että vahvistuksia on vielä tulossa.

Voi kuitenkin olla, että nämä hankinnat tulevat olemaan suurusluokaltaan samoja kuin tähänastiset ostokset eli ei aivan galáctico-tasoa.

Tällä hetkellä tilanne isojen hankintojen suhteen on siis tämä. Tulemme seuraamaan tiiviisti uusia käänteitä jo mainittujen pelaajien kohdalla ja myös mahdollisia uusia madridilaisten kiinnostuksen kohteita.

Jeremias Fisk
Twitter: @MonsieurFisk