Real Betis on kahden ottelukierroksen jälkeen tukevasti matkalla Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Sevillalaisseura haki torstaina 3-1-vierasvoiton unkarilaisesta Ferencvarosista ja on kuudella pisteellä, eli maksimisaldolla lohkonsa toisena. Samassa pistemäärässä on myös Bayer Leverkusen, joka kellisti Lukas Hradeckyn huipputorjuntojen siivittämänä Celticin Skotlannissa maalein 4-0.

Betisin avausmaalin teki ottelun ensimmäisellä neljänneksellä Nabil Fekir. Ferencvarosin albanialaishyökkääjä Myrto Uzuni tasoitti kuitenkin taukotilanteeksi 1-1 vähän ennen täyden 45 minuutin täyttymistä.

Ottelun voittomaaliksi jäi yhdysvaltalaispuolustaja Henry Wingon oma maali. Varmemmaksi vakuudeksi Cristian Tello teki kuitenkin vielä lisäajalla Real Betisin kolmannen osuman.

Kokemus on selkeästi Sevillssa tällä kaudella valttia, sillä Sevilla on peluuttanut Mestarien liigan lohkovaiheessa kilpailun iäkkäintä kokoonpanoa ja kaupungin toinen seura Betis vastaavasti Eurooppa-liigassa samoin.

OptaJose

@OptaJose
29y 195d - If Sevilla have appeared with the two oldest Starting XI in a #UCL game this season, @RealBetis have appeared with the two of the four oldest Starting XI in a #UEL game this season (30y 281d vs Celtic & 29y 195d vs Ferencvaros). Pension

#FerencvarosBetis
#EuroBetis

Vaikeampaa on sen sijaan La Ligassa toisena olevalla Real Sociedadilla, joka jäi kotonaan 1-1-tasapeliin Monacon kanssa. Axel Disasi vei avausjaksolla vieraat johtoon, mutta Mikel Merino puski toisen jakson 8. minuutilla baskiseuralle tasoituksen.

Real Sociedadilla on kahdesta pelistä nyt kaksi pistettä ja jossain vaiheessa olisi alettava ottaa myös voittoja, jos se mielii sarjataulukossa PSV Eindhovenin tai Monacon ohittaa. Real Sociedad on pelannut eurokentillä nyt jo seitsemän ottelua putkeen ilman voittoa (kuusi tasapeliä, yksi tappio).