Real Madridin kapteeni Sergio Ramos kertoi koronakriisin aikaisia kuulumisiaan Instagramin livelähetyksessä. Hänen seuranaan lähetyksessä olivat kaksi Ballon d’Or -voittajaa Fabio Cannavaro ja Luka Modric. ”Ramos Unicef Dayn” merkeissä kerättiin samalla varoja koronavirustaisteluun tarvittavien suojavarusteiden hankkimiseksi.

Luka Modric on keskittynyt ulkonaliikkumiskiellon aikaan mieluusti perheeseensä.

– Päivittäisten harjoitusten ohella hyödynnän aikaani auttaakseni lapsia kotitehtävien kanssa ja vaimoani keittiössä. Olen vain apulainen. Olen itse tehnyt vain ohukaisia, ja ne onnistuivat hyvin, Modric vitsaili.

– Olen mielelläni kotona, mutta tämä on eri juttu. Ei tämä helppoa ole, mutta tunnelin päässä näkyy jo valoa. Toivottavasti palaamme pian arkeen.

Vaikka koronaviruspandemia on valtava inhimillinen tragedia, on Ramosinkin mielestä valoisana puolena ollut se, että pelaajilla on ollut enemmän aikaa perheilleen.

– Tämä kurjuus on tehnyt meistä parempia ihmisiä ja parempia isiä. Olemme viettäneet aikaa lasten kanssa, sillä sitä jäämme tässä ammatissa usein kaipaamaan, Ramos kuvaili.

Real Madridin kapteeni muistutti siitä, että erittäin monet ihmiset ovat joutuneet tekemään suuria uhrauksia kriisin aikana – eikä hätä ole vielä likimainkaan ohi.

– Emme saa unohtaa terveysalan henkilökuntaa, tautiin sairastuneita tai läheisensä menettäneitä. Me olemme etuoikeutetussa asemassa. Lähetän halauksen virustaisteluun osallistuville, sillä selviämme tästä vain yhdessä.

– Tilanne on yhä vakava. Meidän täytyy noudattaa kehotuksia nitistääksemme tämän pöpön ja antaa tutkijoille aikaa rokotteen kehittämiseen, Ramos muistuttaa.

Seuran oman RMTV:n haastattelussa Ramos vakuuttaa olevansa erinomaisessa kunnossa, jos kautta päästään toiveiden mukaan kesäkuussa jatkamaan.

[readmore from=Ramos-Sergio]

– Luulen, että kuntoni on parempi kuin ennen karanteenia, Ramos lohkaisi.

– Olemme ottaneet tilanteen niin vakavasti, että menetettyämme Valdebebasin (harjoituskeskuksen) rutiinit ja ottelut, olemme panneet paljon painoa ravintoon, lepoon ja tietysti työhön. Olen jopa paremmassa kunnossa kuin keskellä kautta, sillä kun pelaa kolmen päivän välein, ei palautumiseen jää aikaa, vaan yrittää vain vältellä loukkaantumisia.

– Olen periaatteessa voimakkaampi. Ensimmäisinä viikkoina tiesimme, että tässä kestää kauan. Nyt tunnelin päässä näkyy valoa, ja nyt jätämme kuntosalin vähemmälle Cardio-harjoittelun ja pallon tieltä, jottemme palaa kentille liian vahvoina.

Lähde: Marca