Real Madrid kohtaa keskiviikkona kotikentällään Mestarien liigan pudotuspelien huippuottelussa Manchester Cityn. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Zinedine Zidane ja Pep Guardiola kohtaavat valmentajina toisensa.

Ottelua pohjustavaan lehdistötilaisuuteen osallistui Real Madridin pelaajista kapteeni Sergio Ramos. Ramos on ollut tapetilla lauantain jälkeen siksikin, että hän ryöpytti painokkaasti tuomari Alejandro Hernández Hernándezia Realin hävittyä Levantelle. Ramos ei kuitenkaan koe tehneensä mitään väärää eikä siksi pelkää pelikieltoa sunnuntain El Clásicoon.

– En ole mielestäni sanonut mitään sopimatonta. Me elämme demokraattisessa maassa, jossa jokainen voi sanoa mitä ajattelee ylittämättä rajaa, jota mielestäni en ole ylittänyt, Ramos puolustautui median edessä Marcan mukaan.

– En koe, että minua vainotaan, mutta europeleissä tuomarien filosofia on erilainen. He sallivat enemmän. Mielestäni minulla on hyvät välit tuomarien kanssa, lukuun ottamatta viime viikon tapausta. Se oli minusta jotain henkilökohtaista.

Vaikka Real Madrid menetti viikonloppuna La Ligan kärkipaikkansa, motivoi Mestarien liiga Ramosia ja joukkuetta tuttuun malliin.

– On totta, että Mestarien liiga on meille aina jotain erityistä. Hymni antaa jokaisella lisämotivaatiota. Ei ole sattumaa, että meillä on kaikki ne mestaruudet ja se taika. Minulle Mestarien liigan voitosta pelaaminen on etuoikeus, Ramos totesi.

Viime aikoina maalinteko on tuottanut Real Madridille jälleen suuria vaikeuksia. Real Madrid on laukonut La Liga -joukkueista eniten, mutta on tehnyt 16 maalia vähemmän kuin Barcelona. Monet ovatkin taas alkaneet haikailla Serie A:ssa komean maaliputken rakentaneen Cristiano Ronaldon perään.

– Koko aiemman kauden aikana kukaan ei ole puhunut maalintekovaikeuksista. Me luomme maalipaikkoja ja teemme monia asioita hyvin, Ramos kuittasi.

Ramosilta kysyttiin myös näkemystä parjatun Gareth Balen peliotteisiin ja asenteeseen.

– Kapteenina en aio arvostella sitä, mitä muut pelaajat tekevät yksityiselämässään. Valmentaja tekee päätökset, ja toivon, että Eden Hazard kuntoutuu pian. Mitä enemmän pelaajia valmentajalla on käytettävissään, sitä parempi, Ramos vastasi.

Manchester Citylle mätkäistyn kahden kauden europelikiellon Ramos uskoo vain motivoivan joukkuetta tänä keväänä.

– Kun kyseessä on ehkä viimeinen osallistumiskertasi, saatat vain motivoitua lisää. Toivottavasti meille ei koskaan tapahdu noin, sillä Mestarien liiga on erityinen kilpailu. Se on tilaisuus näyttäytyä niin hyvässä kuin huonossakin valossa.