Sergio Ramosille komea tasaluku täyteen – lähestyy Real Madridin historiatilaston kärkeä

© Kuva: Getty Images

Kun Real Madrid vierailee keskiviikkoiltana Amsterdamissa Ajaxin vieraana, on kapteeni Sergio Ramosilla juhlailta. Mestarien liigan neljännesvälieräpeli on Ramosin 600:s ottelu Real Madridin paidassa.

Florentino Pérez värväsi Ramosin Sevillasta 31.8.2005, tehden miehestä historian kalleimman espanjalaispuolustajan (27 miljoonaa euroa). Pikkuraha, kun ottaa huomioon, mitä kaikkea Real on sen koommin Ramosilta saanut.

– Minun oli vaikea nukahtaa, sillä tulin unelmieni seuraan. Haluan voittaa täällä kaikki mahdolliset mestaruudet, Ramos kommentoi kolme päivää siirtonsa jälkeen AS:lle, lentokentällä matkalla otteluun Racing Santanderia vastaan.

13,5 vuoden aikana Ramos on voittanut Real Madridissa neljä kertaa Mestarien liigan, neljä kertaa La Ligan ja tusinan verran muita mestaruuksia. Espanjan paidassa hän on juhlinut kolmea arvoturnausvoittoa ja yhdeksän kertaa Ramos on valittu FIFA FIFPron vuoden tähdistökentälliseen.

Amsterdamissa Ramos saa 600 peliä Real Madridissa täyteen, ja lähestyy samalla seuran ottelutilaston kärkeä. Edellä on enää kuusi pelaajaa. Fernando Hierro ja Francisco Gento tulevat selkä edellä vastaan jo seuraavassa pelissä (601 ottelua Realin paidassa). 645 ottelua pelannut Santillana on haarukassa ensi kaudella, eikä tilastokärki Raúlkaan (741 peliä) enää kovin monen kauden päässä ole. Väliin mahtuvat vielä Iker Casillas (725) ja Manolo Sanchis (710).

Ramosin otteluista 414 on pelattu La Ligassa, 118 Mestarien liigassa ja 45 Copa del Reyssä. 12 ottelua Ramos on pelannut Espanjan Supercupissa, 6 Euroopan Supercupissa ja 4 seurajoukkueiden MM-kisoissa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää