Barcelonan lupaava keskikenttäpelaaja Riqui Puig uskoo saavansa tarpeeksi peliaikaa seuran ykkösmiehistössä tällä kaudella, vaikka päävalmentaja Ronald Koeman onkin suositellut hänelle lainasiirtoa muualle.

– Olen sanonut [Puigille] että hänellä on tulevaisuus täällä, mutta se riippuu hänestä. Olen suositellut hänelle lainasiirtoa. Nuorten pelaajien on saatava pelata. He eivät saa jäädä paikoilleen pitkäksi aikaa, neuvoi Koeman ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Puig, 21, on herättänyt kiinnostusta etenkin Portugalissa, missä siirtoikkuna on auki vielä muutaman viikon ajan. FC Porto valmistelee tiettävästi lainatarjousta nuoresta espanjalaispelaajasta, joka on edustanut Barcelonan ykkösmiehistöä vasta 15 ottelun verran.

Puig on kuitenkin vahvistanut halukkuutensa jäädä Camp Noulle taistelemaan peliajasta Barcelonan ykkösmiehistössä. Seuran akatemiakasvatin mukaan keskustelut Koemanin kanssa hänen tulevaisuudestaan ovat sujuneet alusta saakka hyvin.

– Hankala keskustelu? Ei, eivät ne ole olleet hankalia, Puig kertoi Marcalle.

– Koeman ei ole missää vaiheessa sanonut, etten saisi täällä peliaikaa. Hän luottaa minuun ja uskon, että hän antaa minulle tilaisuuden näyttää potentiaalini ja kyvykkyyteni pelata tälle suurelle seuralle.

Puig kuitenkin tietää, että säännölliset peliminuutit Barcelonan ykkösmiehistössä ovat hänen ainoa tilaisuus päästä lähellekään Luis Enriquen EM-kisaryhmää kesän 2021 alla. Puig on pelannut vasta kaksi ottelua Espanjan U21-joukkueelle, joten haaste on luonnollisesti hyvin kunnianhimoinen.

[readmore from=Barcelona]

– Se on totta, että jos en saa minuutteja täällä, minun on hyvin hankala päästä mukaan EM-kisoihin, Puig lisäsi.

– Uskon että saan Barçassa peliminuutteja ja joitain tilaisuuksia, jonka jälkeen pääsen mukaan EM-kisoihin. Totta kai olen optimistinen [peliminuuttien] suhteen. Enhän minä olisi muuten jäänyt Barçaan.

– Haluan menestyä ja ansaita paikkani Barcelonassa, enkä näe mitään toista keinoa. Olen hyvin onnellinen täällä perheeni kanssa, ja uskon pääseväni pelaamaan, Puig päätti.