20-vuotias La Masian kasvatti Riqui Puig oli viettänyt koko kuluvan kauden Barcelona B-joukkueessa kolmannella sarjatasolla. Sitten Barcelona vaihtoi valmentajaa, ja keskikenttäpelaaja nostettiin edustuksen mukaan.

Lopulta Quique Setién päästi Puigin myös vaihdosta kentälle Granada-ottelun 71. minuutilla. Ottelun ainoa, Lionel Messin tekemä maali käynnistyi Puigin tekemästä pallonriistosta.

– Tunnelma on hyvin erilainen, etenkin liigaottelussa ja Camp Noulla. Olen erittäin iloinen saatuani debytoida kotipelissä, vaikka tärkeintä olivat kolme sarjapistettä, Puig totesi Barca TV:lle Sportin mukaan.

– Olen Quique Setiénille kiitollinen tästä tilaisuudesta.

Puig pelasi jo viime keväänä kahdessa La Liga -ottelussa – Huescaa ja Celta Vigoa vastaan – mutta molemmilla kerroilla kyseessä oli vieraspeli. Nyt, päästyään kotiyleisön edessä irti, hän oli iloinen siitä, että sai myös vaikuttaa suuresti ottelun lopputulokseen.

– Kun pääsin toisella jaksolla kentälle, on totta, että saimme yhden hyvän maalipaikan, ja onnistuimme tekemään siitä maalin.

– Joskus tärkeintä on sijoittua kentällä oikein riistääkseen pallon. Olen hyvin iloinen joukkueen yhteispelin onnistumisesta, Puig totesi.

[readmore from=Puig-Riqui]

Omasta jatkostaan edustusjoukkueessa Puig ei vielä tiedä.

– Quique pyysi minua pelaamaan rohkeasti, prässäämään korkealta ja välttämään pallonmenetyksiä.

– Suhtaudun tulevaan optimistisesti ja olen iloinen debyytistäni. Teen, mitä minulle käsketään, riippumatta siitä, lähdenkö takaisin B-joukkueeseen vai jäänkö edustuksen mukaan. Jatkan työntekoa samaan malliin, Puig lupasi.