Keskikenttäpelaaja Paul Pogba on ollut jo vuosien ajan Real Madridin ja päävalmentaja Zinédine Zidanen suosikkipelaajia. Real on tiettävästi yrittänyt hankkia ranskalaista maailmanmestaria jo vuosina 2016 ja 2019, ja Pogban nimi on jatkuvasti myös tulevan kesän siirtohuhuissa.

Toistaiseksi Manchester United ei ole osoittanut suurta halukkuutta Pogban myymiseksi. Jos Real Madrid kuitenkin 27-vuotiaan Pogban haluaa, ei se välttämättä edes tarvitse siihen Unitedin suostumusta.

Ranskalaislehti L’Équipe avasi Pogban tilannetta sivuillaan. Sen mukaan Pogballa on kauden päätteeksi mahdollisuus purkaa sopimuksensa yksipuolisesti Unitedin kanssa, jos hän niin haluaa. Väite perustuu FIFA:n sääntöpykäliin.

FIFA:n pelaajasiirtoa koskevissa säännöissä on pykälä, jonka mukaan pelaaja voi siirtyä toiseen seuraan kolmen vuoden suoja-ajan jälkeen, jos pelaaja oli seuran kanssa sopimuksessaan tehdessään alle 27-vuotias. Pogba täytti tämän vuoden maaliskuussa 27, ja hän solmi Unitedin kanssa kontrahdin jo vuonna 2016.

Jos Pogba olisi rikkonut sopimuksen kolmen vuoden suoja-ajan aikana, olisi hänelle koitunut vakavia taloudellisia ja urheilullisia seuraamuksia. Nyt hän voi kuitenkin halutessaan irtisanoa sopimuksensa.

United saisi silti tässä tapauksessa korvauksen sopimuksen purkamisesta. L’Équipen mukaan tuo korvaus voisi olla noin 50-60 miljoonaa euroa. Summa on huomattavasti alhaisempi kuin Unitedin Real Madridilta mahdollisesti pyytämä siirtokorvaus.

[readmore from=Pogba-Paul]

Seuran sopimuksen yksipuolisesta purusta saamille korvauksille FIFA on määritellyt kaavan. Summaan vaikuttavat muun muassa jäljellä olevien sopimusvuosien määrä, pelaajan palkka sekä seuran menettämien mainostulojen arvioitu arvo pelaajan lähdettyä. Pogban sopimus Unitedin kanssa ulottuu kesään 2021, mutta seuralla on siihen yksipuolinen vuoden jatko-optio.

Näillä näkymin Pogballa tai Real Madridilla ei toistaiseksi kuitenkaan ole halua ryhtyä noin koviin toimiin siirron pakottamiseksi, vaan pyrkimys on päästä Unitedin kanssa neuvottelemalla sopuun hinnasta. Joka tapauksessa viime kädessä Pogballa olisi myös sopimuksen purkuun oikeus.

Lähde: AS