Katalonialaislehti Sport kertoo, että Barcelona istuu tänään neuvottelupöytään Serie A -seura Fiorentinan kanssa. Tapaamisen aiheena on Barcelonalle tarpeettomaksi jääneen keskikenttäpelaajan Miralem Pjanicin siirto.

Bosnialainen on pelannut Barcelonassa vain yhden kauden, eikä onnistunut nousemaan johtavaan rooliin joukkueessa. Nyt Barcan täytyy keventää palkkakuormitustaan, ja yksi pelaaja, jolle uutta seuraa on etsitty, on Pjanic.

Fiorentinan kerrotaan olevan Pjanicista hyvin kiinnostunut, mutta siirtoa mutkistavat taloudelliset tekijät, ja erityisesti pelaajan korkea palkka. Suunnitelma on, että Barcelona lainaisi Pjanicin Fiorentinaan, mutta toistaiseksi tämä ei ole ollut halukas tinkimään 6,5 miljoonan euron vuosipalkastaan, vaikka Barcelona on sitä pyytänytkin.

Fiorentinan tahto on, että Barcelona sitoutuisi maksamaan noin puolet Pjanicin palkasta. Barcelona ei aio tähän toiveeseen suostua, vaan pyytää Fiorentinaa maksamaan palkasta 4,5 miljoonaa. Näin Barcelonan osuudeksi jäisi 2 miljoonaa euroa. Kovin mittavista summista ei kuitenkaan ole kyse, joten voi olla, että erimielisyydet saadaan sovittua.

[readmore from=Pjanic-Miralem]

Aiemmin Pjanicin huhuttiin olevan myös vanhan seuransa Juventuksen tähtäimessä, mutta tuon skenaarion uskotaan jo hyytyneen Juventuksen tekemiin pelaajahankintoihin. Sen sijaan Napoli on mainittu toisena keskikenttäpelaajasta kiinnostuneena seurana. Voi kuitenkin olla, että jo maanantaina päästään Fiorentinan kanssa lainasiirrosta sopuun.

Kohtalon hetket alkavat olla käsillä myös Samuel Umtitilla, jolle Barcelona ei myöskään näe käyttöä. Ranskalaistopparin kerrotaan saaneen tarjouksia ainakin Nicestä, Monacosta ja AS Romasta. Barcelona toivoo, että Umtiti suostuisi johonkin näistä, vaikka hän onkin etsinyt seuraa, joka pelaisi Mestarien liigassa. Jos Umtitin siirrosta ei päästä minkään seuran kanssa sopuun, on Barcelona valmis myös purkamaan hänen sopimuksensa.