Lauantain huippuottelussa Atlético Madridia vastaan loukkaantunut Gerard Piqué on joka tapauksessa sivussa tositoimista pitkään. Arviota siitä, kuinka pitkään, ei FC Barcelona ole vielä esittänyt. Oikean polven vamma on vakava, mutta AS:n mukaan tarkempaa ennustetta poissaolon pituudesta saadaan odottaa ainakin keskiviikkoon.

AS kertoo, että Lluís Tilin johtama Barcelonan lääkäritiimi on suositellut Piquélle kuntoutushoitoa, jolloin leikkausta ei tarvittaisi lainkaan. Esimerkkinä tämän toimivuudesta he ovat käyttäneet entistä Valencian hyökkääjää Rodrigoa, joka koki vastaavan vamman vuonna 2018, ja pelasi jo neljä kuukautta myöhemmin.

Piqué itse haluaa kuitenkin tehdä lopullisen päätöksen asiassa vasta keskusteltuaan kirurgi Ramon Cugatin kanssa. Miehet tapaavat toisensa keskiviikkona.

Ennen Cugatin kanssa tehtävää neuvonpitoa Piquélle tehdään tiistaina uusia kokeita lopullista diagnoosia varten. Tämä johtuu siitä, että AS:n tietojen mukaan puolustajan vamma on vakavampi kuin Barcelona antoi tiedotteessaan ymmärtää. Barcelona kertoi Piquén kärsineen ”sisäsivusiteen kolmannen asteen revähdyksestä ja takaristisiteen lievästä vammasta”. Lehden mukaan sisäsivuside on kuitenkin käytännössä poikki, ja samoin mahdollisesti takaristisidekin.

[readmore from=Pique-Gerard]

Helpolla Piqué ei pääse missään tapauksessa. Vaikka lopulta päädyttäisiinkin seuran suositusten mukaiseen kuntoutushoitoon, olisi sairausloman pituus 3-4 kuukautta. Jos taas Piqué joutuu leikkauspöydälle, on toipumisaika noin puoli vuotta ja kausi käytännössä ohi.

Piquén toive on saada polvi täyteen kuntoon, jotta hän voisi pelata huipputasolla vielä ainakin kaksi kautta. Niinpä päätöstä hoitomuodosta halutaan harkita tarkkaan.