Barcelona menetti lauantaina kuukausien ajaksi sairastuvalle kaksi puolustajaansa, Gerard Piquén ja Sergi Roberton. Sergi Roberton arvellaan olevan sivussa kaksi kuukautta, mutta Piquén kohdalla puhutaan jopa 4-8 kuukauden pakkohuilista. Poissaoloaika tarkentuu näillä näkymin keskiviikkona.

Barcelonan toppariosasto on tällä kaudella hyvin kapea. Koska Piquén lisäksi sairastuvalla ovat myös Samuel Umtiti ja Ronald Araújo, ei ruodussa ole tällä hetkellä keskuspuolustajista kuin Clément Lenglet. Voikin olla, että lähiaikoina esimerkiksi Frenkie de Jong saa runsaasti minuutteja puolustuslinjassa.

Barcelonan kannalta lohdullista on, että joukkue ei ole pärjännyt viime vuosina lainkaan hassummin silloin, kun Piqué on ollut poissa kokoonpanosta. Itse asiassa kahden viimeisen vuoden aikana Barcelona on voittanut kaikki ne ottelut, joissa Piqué ei ole pelannut.

Kaikkiaan tällaisia otteluita on pelattu seitsemän, sillä Piqué on pysynyt hyvin terveenä ja on pystynyt urakoimaan isoja peliminuutteja. Viimeksi Barcelona hävisi pelattuaan ilman Piquétä 4.5.2019, kun se taipui vieraissa Celta Vigolle 0-2, Jean-Clair Todibon ja Samuel Umtitin avattua Barcelonan keskuspuolustuksessa.

Tuon pelin jälkeen Barcelona on pelannut seitsemän ottelua ilman Piquétä, ja on voittanut niistä jokaisen. Peleistä kuusi pelattiin kaudella 2019-2020 ja yksi tällä kaudella.

Piqué oli pelikiellossa ottelussa Eibaria vastaan, jonka Barcelona voitti 3-0. Myös ottelua Borussia Dortmundia vastaan jäi pelikiellon takia väliin, ja siitäkin Barcelona selvisi. Lopputulos 3-1. Toisessa Mestarien liigan ottelussa AC Milania vastaan Piquétä lepuutettiin jatkopaikan oltua varma, ja nyt tuloksena oli 2-1-voitto.

Piqué sai huilivuoron myös Copa del Reyn ottelussa Ibizalla. Peli oli vaikea, mutta Barcelona jatkoi cupissa 2-1-vierasvoiton turvin. Pelikiellon takia Piquéltä jäivät väliin myös La Liga -ottelut Real Betisiä (3-2-voitto) ja Alavésia (5-0-voitto) vastaan.

Tällä kaudella Barcelona joutui pelaamaan ilman Piquétä Mestarien liigan vierasottelun Juventusta vastaan. Keskuspuolustuksessa pelasivat Lenglet ja Araújo, sillä Piqué oli ajettu ulos edellisessä Ferencvaros-pelissä. Torinon vierailultakin oli silti tuomisina 2-0-voitto.

[readmore from=Pique-Gerard]

Erittäin tärkeä pelaaja Piqué on joka tapauksessa ehdottomasti ollut, sillä hän on ollut Frenkie de Jongin ja Lionel Messin jälkeen valmentaja Ronald Koemanin kolmanneksi eniten käyttämä pelaaja. Neljänneksi eniten minuutteja on kahminut niin ikään loukkaantunut Sergi Roberto.

Päänvaivaa Piquén loukkaantuminen Barcelonalle silti ehdottomasti aiheuttaa, sillä uutta topparia seura ei voi siirtomarkkinoilta ennen tammikuuta hankkia. Voi ollakin, että pelaavassa kokoonpanossa nähdään lähiaikoina kakkosjoukkue Barca B:n pelaajia.

Lähde: Sport