Barcelona saa tulla toimeen seuraavassa Mestarien liigan ottelussaan, kotipelissä Borussia Dortmundia vastaan 27.11. ilman kokenutta toppariaan Gerard Piquétä. Slavian Prahan nigerialaishyökkääjä Peter Olayinka pyörähti Piquélle turhan sähäkästi, eikä puolustajan auttanut muu kuin repiä paidasta Olyainka kumoon.

Piquén korttitili täyttyi, ja hän saa seurata Dortmund-pelin katsomosta. Varoitus on Piquélle hyvin tuttu juttu, sillä lappu oli puolustajalle jo kauden yhdeksäs. Otteluita Piqué on pelannut 14. Ero viime kauteen on huima, sillä tuolloin Piqué sai seitsemän varoitusta 52 ottelussa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Piqué: 9 amarillas en 14 partidos de esta temporada.

Piqué: 7 amarillas en 52 partidos en la pasada temporada.

Piqué pyysi maalittomaan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen medialta ja kannattajilta kärsivällisyyttä, sillä hän on vakuuttunut Barcan pystyvän parempaan.

– Pyytäisin vähän kärsivällisyyttä. Meiltä odotetaan enemmän. Ymmärrämme sen, koska olemme Barca, mutta teemme töitä asian kanssa. Pyrimme parantamaan – ennen kaikkea pelin tasoa kuin tuloksia, sillä olemme edelleen kärjessä sekä La Ligassa että Mestarien liigassa, Piqué muistutti pelin jälkeen Mundo Deportivon mukaan.

– Kaksi viimeistä peliä eivät ole tuoneet tuloksia, ja silloin ihmiset alkavat vaatia enemmän. Ei Slaviaa vastaan kaikki huonosti mennyt. Loimme maalipaikkoja, eivätkä he saaneet kovin paljon aikaiseksi.

– Emme odottaneet, että Slavian linjat olisivat niin korkealla. Meidän piti aluksi sopeutua siihen, jotta he eivät saisi vastahyökkäyksiä.

[readmore from=Barcelona]

Piqué uskoo vakaasti siihen, että kokenut joukkue saa kurssin kääntymään.

– Jokaisella on oma mielipiteensä. Olen ollut tässä talossa pitkään ja tiedän, että tällaista kritiikkiä tulee, kun meiltä odotetaan parempaa. Me pelaajat yritämme selvittää asian mahdollisimman pian, sillä emme halua olla tässä tilanteessa. Meidän täytyy pitää päät kylminä, Piqué vakuutti.

– Muistutan siitä, että Luis Enriquen ensimmäisenä vuonna asiat eivät sujuneet ensimmäisinä kuukausina hyvin, mutta myöhemmin voitimme triplan.