Koska Lyonin ja Barcelonan välinen, maaliton Mestarien liiga -ottelu jätti jälkeensä verrattain vähän pureskeltavaa, loikkasivat toimittajat ja Barcelona-toppari Gerard Piqué lajien välisen aidan toiselle puolen. Sunnuntaina pelattiin nimittäin äärettömän sähköinen el Clásico koripalloparketilla.

Barcelona voitti Madridissa pelatun Espanjan Cup-finaalin jatkoajan jälkeen pistein 94-93. Real Madrid johti peliä jo 14 pisteellä ennen viimeistä neljännestä, mutta Barcelona suoritti komean loppukirin, ja vei ottelun jatkoajalle. Ottelu oli monien mielestä yksi parhaista koripallon el Clásicoista. Ottelun tuomaristo sen sijaan sai osakseen kovaa kritiikkiä etenkin Real Madridin leiristä, eikä tämä satikuti jäänyt Piquéltäkään kuulematta.

– Barcelona on mestari ja pelaajat ansaitsevat tunnustusta voitettuaan ottelun vaikealla kentällä, Piqué totesi toimittajalle videohaastattelussa Sportin mukaan.

– Meidän täytyy olla ylpeitä pelaajistamme. Valituksia on ollut aina, jo vuosien ajan, toppari viittasi Real Madridin leiristä kantautuneisiin soraääniin.

– Niin käy koripallossa ja jalkapallossa, ja sitten he menevät Calderónille ja heitä autetaan. Ajan myötä he taas hiljenevät.

– Madridilaiset valittavat usein. Onneksi heillä ei ole enempää lajijaostoja, sillä muuten he valittaisivat myös käsipallossa ja maahockeyssa, Piqué heitti.

[readmore from=Pique-Gerard]

Kokenut puolustaja korosti, ettei Barcelona ottelua tuomarien avustuksella voittanut.

– Tuomarien virheistä hyötyi ensin Madrid ja sitten Barca. Ja sitten alkoi Madridin tuomarien ryöpytys. Jos tuomarit eivät olisi tehneet virheitä, Barca olisi voittanut jo aiemmin. Kaikki muu oli vain tuttua hälinää, jolla pyritään peittelemään sitä, että Barca oli mestari.

– Se on strategia, jota Real käyttää ja siihen täytyy tottua.

Juttua päivitetty 20.2. kello 22.15. Artikkeliin muokattu oikea pelipaikka, lopputulos ja tulos kolmannen neljänneksen jälkeen.