Manuel Pellegrini valmensi Real Madridia kauden 2009-10.

Real Madrid keräsi kyseisellä kaudella peräti 96 pistettä La Ligassa, mutta jäi silti sarjassa toiseksi, kun 99 pistettä napannut Barcelona kruunattiin mestariksi.

Copassa Real Madrid hävisi nöyryyttävästi kolmannen sarjatason Alcorcónille yhteismaalein 1-4.

Mestarien liigassa tie nousi pystyyn neljännesvälierissä Lyonin käsittelyssä.

Nykyisin Betisiä valmentava Pellegrini käväisi The Athleticin haastattelussa ja muisteli aikaansa Real Madridissa. Pellegrini kritisoi haastattelussa Real Madridin puheenjohtajana tunnettua Florentino Péreziä.

Pérez hankki Pellegrinille muun muassa Cristiano Ronaldon, Kakán, Karim Benzeman, Xabi Alonson ja Raúl Albiolin.

– Se oli erityinen vuosi, sillä kaikki valmentajat haluavat valmentaa Real Madridia, mutta tietyistä syistä en ollut aina samaa mieltä puheenjohtajan kanssa. Emme ajatelleet samalla tavalla pelaajista. Hän hankki minulle huippupelaajia, mutta jotkut niistä pelasivat sellaisilla pelipaikoilla, joihin emme tarvinneet vahvistuksia. En ollut tyytyväinen tilanteeseen.

– Kauden loputtua Real Madrid jatkoi omaa tietään ja minä omaani. Kun yksi ovi menee kiinni, toinen avautuu ja sain mahdollisuuden siirtyä Málagan päävalmentajasi. Se oli yksi urani parhaimmista pesteistä. Rakensin hyvän joukkueen, pääsimme Mestarien liigaan ja siellä aina puolivälieriin saakka.