Real Madrid saavutti sunnuntaina kauden ensimmäisen pokaalinsa, ja samalla Zinédine Zidanen valmentajauran kymmenennen. Saudi-Arabian Jeddassa pelatussa Supercopan loppuottelussa kukistui Atlético Madrid rangaistuspotkuilla.

Luonnollisesti myös Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez oli haltioissaan kauden ensimmäisestä mestaruudesta.

– Aloitimme vuoden hyvin ja olemme erittäin iloisia. Mielestäni voitimme Supercopan ansaitusti. Yksi mestaruus lisää, Pérez totesi Realmadrid TV:n haastattelussa.

– Olin rauhallinen ottelun aikana. Jatkoajalla vähän vähemmän ja rankkareilla olin jo hyvin hermostunut. Siitä ei ole silti epäilystäkään, ettemmekö ole erikoistuneita voittamaan pokaaleita rankkareilla.

Seurapomo antoi pelin jälkeen erityiskiitosta hyvin pelanneelle maalivahdilleen sekä ulosajolla itsensä uhranneelle Fede Valverdelle.

– Hankimme Thibaut Courtois’n, koska uskoimme hänen olevan maailman paras maalivahti. Tänään hän osoitti sen olemalla yksi voiton arkkitehdeistä.

– Samaa voi sanoa Fede Valverdestä, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Hän pelasi erinomaisen ottelun tänään ja myös välierässä Valenciaa vastaan. Valverde on ollut yksi kauden parhaista pelaajista ja kaikki kannattajat ovat hänen puolestaan hyvin iloisia.

– Emme saa koskaan tietää, mitä olisi tapahtunut, mutta on totta, että Valverde esti rikkeellään Moratan selkeän maalipaikan. Hän antoi epäilemättä meille mahdollisuuden päästä rankkarikisaan ja voittaa cupin, Pérez lisäsi.

”Nälkä kasvaa syödessä”, sanotaan. Tähän sanontaan uskoo myös Florentino Pérez.

– Kaikki mestaruudet motivoivat joukkuetta, valmentajaa ja kannattajia. Real Madridin myyttiä ja legendaa täytyy ruokkia mestaruuksilla. Meillä on vielä mahdollisuudet kolmeen mestaruuteen lisää, ja yritämme voittaa ne kaikki.

– On totta, että viime vuonna meillä oli huono vaihe, mutta nyt kannattajat ovat tyytyväisiä. Uudet nuoret pelaajat ovat palauttaneet toiveikkuuden. Vanhojen supertähtien ja nuorten pelaajien sekoitus Zinédine Zidanen johdolla toimii. Tämä osoitti sen. Uskomme vakaasti, että voitamme tällä kaudella vielä jonkin mestaruuden.

Zidane-kehuissa Pérez heittäytyi Copen haastattelussa miltei runolliseksi.

– Zidanella on valtavasti pokaaleja ja olemme hänen puolestaan hyvin iloisia. Zidanella on Real Madridin kanssa rakastava suhde. Hän päätti levätä vuoden ja nyt hän on palautunut uuden energian kanssa. Zidane on meille taivaanlahja.

[readmore from=Real-Madrid]

– Me tulimme tänne ilman Eden Hazardin, Karim Benzeman ja Gareth Balen kaltaisia huippupelaajia. Zidane onnistui kokoamaan joukkueen ja voitimme palkinnon.

Kysymykseen tammikuun siirtoikkunan peliliikkeistä Florentino Pérezillä oli lyhyt ja ytimekäs vastaus.

– Hankintoja emme tule tekemään.