Kun Barcelona voitti tiistaina Milanossa Interin 2-1, varasti otsikot Ansu Fati, josta tuli Mestarien liigan historian nuorin maalintekijä. Ilta oli kuitenkin historiallinen myös ottelun avausosuman tehneelle Carles Pérezille. 21-vuotias Pérez debytoi Mestarien liigassa, ja on eilisestä lähtien virallisesti Barcelonan edustusjoukkueen pelaaja.

Barcelonan akatemian oman kasvatin sopimuksessa oli pykälä, että mikäli hän pelaa kauden aikana vähintään seitsemässä ottelussa vähintään 45 minuuttia, tulee hänestä automaattisesti edustusjoukkueen pelaaja. Eilen tuo pykälä täyttyi, joten Pérez pelaa jatkossa paremman sopimuksen turvin.

Barça Worldwide

@BarcaWorldwide
Carles Pérez:

First UCL appearance ✅
First UCL goal ✅

Made in La Masía

Edustusjoukkuedebyyttinsä Pérez teki viime kauden päätöskierroksella Eibaria vastaan. Inter-ottelu oli puolestaan Pérezin ensiesiintyminen Mestarien liigassa. Copa del Reyssä hän ei ole vielä pelannut.

– Olen hyvin onnellinen, sillä maalin tekeminen Mestarien liiga -debyytissäni on kuin unelmaa, Pérez sanoi ottelun jälkeen Sportin mukaan.

[readmore from=Perez-Carles]

– Se, mitä me (Pérez ja Ansu Fati) koemme, on jotain uskomatonta. Barca luottaa La Masian pelaajiin, ja se on tärkeintä.

Sopimuksensa päivittymiselle Pérez ei kuitenkaan liikaa painoarvoa anna.

– Ei se totta puhuen mitään muuta. Jatkan taistelua ja nautin Barcassa pelaamisesta.