Barcelona teki viime syyskuussa 2+2-vuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Pedro González López, eli tutummin Pedrin, kanssa. Pedri, 17, pelaa vielä tämän kauden loppuun Segundan Las Palmasissa ja liittyy tulevana kesänä Barcelonan riveihin.

Nuoresta iästään huolimatta hän pelaa jo sarjatasoa korkeammalla kuin useat Barcelonan huippulupaukset, sillä Barçan kakkosjoukkue pelaa Espanjan kolmannella sarjaportaalla. Pedri on pelannut debyyttikaudellaan Las Palmasin ykkösmiehistössä 27 ottelua.

Diario Sportin mukaan hänen ja Barcelonan välisessä sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan hän voi pelata vain Segundassa tai La Ligassa. Näin ollen Pedri liittyy Barcelonan edustusjoukkueeseen, jos Blaugranan reservit eivät nouse toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Tällä hetkellä Barcelonan B-joukkue on omassa lohkossaan toisena, pisteen perässä Castellónia.

Barcelona haluaa Diario Sportin mukaan muutenkin, että Pedri harjoittelee ja pelaa kesän treenikaudella edustusjoukkueen kanssa. Barçan päävalmentaja Quique Setién on vakuuttunut Pedrin taidoista, mutta hän haluaa nähdä nuorukaisen työskentelyä läheltä ennen kuin päättää, ottaako hänet ykkösmiehistöönsä ensi kaudeksi. Toinen mahdollisuus on lainapesti johonkin toiseen La Ligan seuraan tai Segundaan.

Pedri sanoi itse Radio Marcan haastattelussa, ettei tiedä vielä, harjoitteleeko hän Barcelonan edustuksen kanssa tulevana kesänä.

– En tiedä, mitä minä teen, jos istun jonain päivänä pukuhuoneessa Lionel Messin, Gerard Piquén tai Luis Suárezin kanssa. Luultavasti piiloudun, jotta he eivät näe minua! vitsaili Pedri.

Blaugranan keskikentälle on tällä hetkellä kova tunku, mutta lehtitietojen mukaan ainakin Arturo Vidal ja Ivan Rakitić ovat lähtökuopissa. Pedrin lisäksi keskikentän minuuteista taistelevat myös omat kasvatit Riqui Puig, Álex Collado ja Monchu.