Jalkapallosarjat ovat olleet tauolla noin kahden kuukauden ajan koronaviruspandemian vuoksi.

Valencia kohtasi helmi-maaliskuussa Atalantan Mestarien liigan neljännesvälierissä. Ensimmäinen osa pelattiin Milanossa.

Kyseistä ottelua on myöhemmin kutsuttu biologiseksi pommiksi koronaviruksen leviämisen suhteen. Otteluparin jälkeen noin puolet Valencian joukkueesta oli saanut koronavirustartunnan. Koronaviruksen väitetään levinneen Espanjaan toden teolla Milanossa pelatun ottelun jälkeen, jolloin tuhannet Valencia-kannattajat palasivat maahan.

Getafen oli määrä pelata muutamaa viikkoa myöhemmin myös Milanossa Internazionalea vastaan Eurooppa-liigan neljännesvälierissä. Getafen seurapresidentti Ángel Torres teki kuitenkin välittömästi selväksi kaikille, ettei Getafe aio matkustaa koronaviruspandemian ytimeen Pohjois-Italiaan, vaikka seura pudotettaisiin Eurooppa-liigasta. Lopulta ottelupari siirrettiin tulevaisuuteen.

Valencian Gabriel Paulistan mukaan seuran olisi pitänyt tehdä samanlainen ratkaisu kuin Getafen – olla matkustamatta Italiaan.

– Meidänkin olisi pitänyt kieltäytyä matkaamasta Italiaan, kuten Getafe teki. He päättivät, etteivät aio mennä sinne ja asettuivat UEFA:a ja kaikkia vastaan. Siitä lähtien kaikki näkivät asiat eri tavalla. Otteluita siirrettiin ja peruttiin. Mielestäni meidänkin olisi pitänyt tehdä juuri niin, mutta ikävä kyllä emme tehneet niin ja ottelu pelattiin. Nyt on katsottava eteenpäin, Gabriel totesi Esporte Interactivolle.