La Liga -jätit Real Madrid ja Barcelona ovat kääntämässä yhä useammin katseensa kohti Brasilian loppumattomia pelaajamarkkinoita. Real on hankkinut viimeisten vuosien aikana useita brasilialaisnuorukaisia, ja Barcelona viimeksi viime kesänä keskikenttäpelaaja Arthurin.

Nyt katalaanilehdistö kertoo, että Barcelona tavoittelee nuorta brasilialaista, joka debytoi juuri viime viikolla Brasilian A-maajoukkueessa Arthurin rinnalla. Tuon nuorukaisen nimi on Lucas Paquetá, ja hän pelaa brasilialaisessa Flamengossa. Siis samassa seurassa, joka myi äskettäin Vinicíus Júniorin Real Madridiin.

Lucas Paquetá on keskikentän box to box -pelaaja, joka pelaa hyvin molemmilla jaloilla, vaikka onkin varsinaisesti vasenjalkainen. Flamengoa hän on edustanut jo 11 vuoden ajan. Paquetán nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2020, ja siinä on 50 miljoonan euron ulosostohinta. Flamengo ja Paquetá tosin neuvottelevat jo kohennellusta jatkosopimuksesta.

Paquetásta on Barcelonan lisäksi ollut kiinnostunut myös PSG, joka oli lähellä saada pelaajan nimen paperiin jo kuluneena kesänä.

21-vuotias Lucas Paquetá oli Titen alustavalla 30 pelaajan listalla jo viime kesän MM-turnaukseen, vaikkei paikkaa lopullisesta joukkueesta löytynytkään. Lauantain vastaisena yönä USA:ta vastaan pelatussa harjoitusottelussa Paquetá kuitenkin debytoi, tultuaan 71. minuutilla Philippe Coutinhon paikalle.

Paquetá on ollut tällä kaudella Flamengon ehdottomia luottopelaajia. 20 ottelussa hän on tehnyt kuusi maalia ja syöttänyt neljä.

Lähteet: Sport ja AS