La Ligan kierrosennakko: Real Madridilla ja Barcelonalla luvassa hyvin haastavat vierasottelut

© Kuva: Getty Images

La Ligan neljäs kierros potkaistaan käyntiin historiallisesti Huescassa perjantai-iltana.

Huesca isännöi ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana pääsarjaottelua, kun vastaan asettuu vain kaksi peliä stadionremonttinsa vuoksi pelannut Rayo.

Kierroksella on useita mielenkiintoisia kamppailuita – pitkälti lauantaina. Atlético isännöi aluksi Eibaria, jonka jälkeen Barcelona matkustaa uudistuneelle Anoetalle Real Sociedadin vieraaksi. Sen jälkeen nähdään pelillisesti kenties kierroksen mielenkiintoisin ottelu, kun Marcelinon Valencia ja Quique Setién ottavat mittaa toisistaan Mestallalla.

Illan kruunaa Athleticin ja Real Madridin välienselvittely San Mamésin lauantaisessa illassa.

Sunnuntaina muun muassa Sevilla ja Getafe kamppailevat pisteistä Pizjuánilla. Ottelussa kohtaa yksi sarjan parhaista hyökkäyksistä ja Getafen tiivistä tiiviimpi puolustus.

Real Sociedad – Barcelona

Anoeta oli pitkään Barcelonalle suorastaan kammottava paikka pelata. Barcelona ei voittanut Anoetalla sarjaottelua yli kymmeneen vuoteen, mutta kirous katkesi viime kaudella. Anoeta on silti hyvin vaikea paikka Barcelonalle.

Real Sociedad on kunnostanut Anoetaa huomattavasti. Muun muassa kritiikkiä saaneet juoksuradat ovat poistettu ja tilalle ovat tulleet uudet katsomot. Lauantain kamppailu on uudistuneen Anoetan ensimmäinen, sillä stadionremontti myöhästyi hieman ja Real Sociedad joutui pelaamaan ensimmäiset kolme sarjaotteluaan vieraskentillä.

Barcelonalta ainakin Malcom on sivussa ottelusta. Isäntien puolelta Sandron ja Raúl Navasin pelikunnot ovat kysymysmerkkejä.

Athletic-Real Madrid

Jos Anoeta on vaikea paikka pelata vierasjoukkueille, niin ei San Mamés ole juurikaan helpompi. Kiivastunteinen baskiyleisö on pitänyt vuosikymmenien saatossa huolen siitä, että vierasjoukkueella on aina äärimmäisen tukalat paikat stadionilla.

Real Madrid aiheuttaa vihaa Baskimaalla jo pelkällä olemuksellaan, joten välienselvittelyt ovat todennäköisiä kentän lisäksi myös sen ulkopuolella.

Athleticin alkukausi on sujunut rikkonaisesti. Athletic pelasi tasan avausottelussaan Huescan kanssa, mutta voitti Leganésin lisäajalla tulleen voittomaalin myötä. Kolmatta sarjaottelua Athletic ei ole pelannut Rayon stadionremontin vuoksi. Siten Athleticin viimeisimmästä ottelusta on jo kolme viikkoa aikaa.

Kummatkin joukkueet pääsevät ykkösmiehistöillään otteluun. Thibaut Courtois’n odotetaan aloittavan Real Madridin maalilla toista kertaa putkeen.

La Ligan 4. kierros

Perjantai 14.09
22.00 Huesca-Rayo

Lauantai 15.09
14.00 Atlético-Eibar
17.15 Real Sociedad-Barcelona
19.30 Valencia-Betis
21.45 Athletic-Real Madrid

Sunnuntai 16.09
13.00 Leganés-Villarreal
17.15 Espanyol-Levante
19.30 Valladolid-Alavés
21.45 Sevilla-Getafe

Maanantai 17.09
22.00 Girona-Celta

Ottelut ovat nähtävissä CMoren kanavilla ja suoratoistopalvelussa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää