La Ligan 23. kierros käynnistyy perjantaina Vitoriassa, kun Alavés isännöi Mendizorrotzalla Eibaria Baskimaan pikkuderbyssä.

Kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan niin ikään Baskimaalla, muttei kuitenkaan Vitoriassa, vaan sadan kilometrin päässä San Sebastiánissa. Athletic matkustaa Anoetalle Real Sociedadin vieraaksi sunnuntaina.

Athletic ja Real Sociedad ylsivät torstaina upeisiin suorituksiin Copa del Reyssä. Athletic pudotti San Mamésilla Barcelonan ja Real Sociedad haki Bernabéulta välieräpaikan voitettuaan Real Madridin 4-3.

Kauden ensimmäinen derbi vasco oli Athleticin näytös. Gaizka Garitanon suojatit olivat ylivoimaisia San Mamésilla pelatussa ottelussa ja voittivat paikallisvastustajansa vakuuttavasti 2-0.

Athletic ja Real Sociedad pelasivat hienon alkukauden, mutta viime aikoina kummankin kone on yskähdellyt. Real Sociedad on hävinnyt kolme viimeisestä neljästä sarjaottelustaan. Kolmen pisteen päässä Real Sociedadista La Ligassa oleva Athletic on voittanut edellisen sarjaottelunsa joulukuun alussa Granadaa vastaan.

Sunnuntai-illan päättää Betisin ja Barcelonan välinen mittelö Villamarínilla.

Barcelonan viikko on sujunut vähintäänkin mollivoittoisesti. Tiistaina seura ilmoitti Ousmane Dembélén loukanneen takareittään vakavasti. Dembélé on loppukauden sivussa. Keskiviikkona Leo Messi suuttui seuran jalkapallojohtajan Eric Abidalin syytöksistä ja torstaina Athletic pudotti Barcelonan Copasta.

Ilman Dembéléä, Luis Suárezia ja Gerard Piquéta Sevillaan saapuva Barcelona kohtaa kaksijakoisen kauden pelanneen Betisin. Alkukausi sujui surkeasti ja monet odottivat Rubin saavan potkut. Rubi kuitenkin onnistui pelastamaan työpaikkansa jatkuvasti ja lopulta sai luottamuslauseen seurajohdolta.

Epätasaisuus ja maalinteko-ongelmat ovat vaivanneet jälleen Betisiä, joka on voittanut yhden viimeisestä viidestä ottelustaan.

La Ligan 23. kierros

Perjantai 07.02.

22.00 Alavés-Eibar

Lauantai 08.02.

14.00 Levante-Leganés
17.00 Getafe-Valencia
19.30 Valladolid-Villarreal
22.00 Atlético-Granada

Sunnuntai 09.02.

13.00 Espanyol-Mallorca
15.00 Real Sociedad-Athletic
17.00 Osasuna-Real Madrid
19.30 Celta-Sevilla
22.00 Betis-Barcelona