La Liga -kauden 22. kierros potkaistaan käyntiin lauantaina.

Kierroksen selvästi mielenkiintoisin ottelu pelataan lauantaina alkuillasta. Real Madrid isännöi Bernabéulla Atléticoa kauden kolmannessa derbi madrileñossa.

Kauden ensimmäinen derby pelattiin syyskuun lopussa Metropolitanolla ja se päättyi maalittomaan tasapeliin. Toinen derby pelattiin Saudi-Arabiassa muutama viikko sitten. Silloin kyseessä oli Supercopan finaali ja Real Madrid vei pystin nimiinsä rangaistuspotkukilpailussa.

Jos Supercopan finaali oli lähtökohtaisesti hyvin tasainen, ei samaa voi sanoa välttämättä lauantain derbystä. Real Madrid on ollut jo pitkän aikaa loistavassa vireessä ja suurista loukkaantumisongelmista kärsivä Atlético elää yhtä Diego Simeonen aikakauden vaikeimmista hetkistä.

Aiempina vuosina Real Madridin kestämätön puolustus on ollut seuran murheenkryyni. Nyt asia on kääntynyt päälaelleen. Real Madridilla on parhaillaan La Ligan paras puolustus ja huomattavasti viime aikoina parantanut Thibaut Courtois on huimassa iskussa.

Real Madrid pääsee derbyyn varsin terveenä. Eden Hazard osallistui torstaina ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen joukkueharjoituksiin ja harjoitteli normaalisti myös perjantaina. Vielä ei ole tiedossa, ehtiikö Hazard kuntoutua ajoissa penkille. Madridilaislehdistön mukaan Hazard tuskin pelaa minuuttiakaan lauantaina. Pitkäaikaispotilas Marco Asensio on luonnollisesti sivussa derbystä.

Simeonen miehistön loukkaantumisongelmat ovat jo surullisia. Atléticolla on todennäköisesti käytössään derbyssä 11-12 edustusjoukkueen kenttäpelaajaa. Kieran Trippier, Koke, Diego Costa, João Félix ja Josema Giménez ovat ainakin sivussa derbystä. Myös Héctor Herreran pelikunto on arvoitus. Atléticoon palannut Yannick Carrasco harjoitteli joukkueen mukana perjantaina ja saattaa olla mukana kokoonpanossa lauantaina.

La Ligan 22. kierros

Lauantai 01.02.

14.00 Granada-Espanyol
17.00 Real Madrid-Atlético
19.30 Mallorca-Valladolid
22.00 Valencia-Celta

Sunnuntai 02.02.

13.00 Leganés-Real Sociedad
15.00 Eibar-Betis
17.00 Athletic-Getafe
19.30 Villarreal-Osasuna
19.30 Sevilla-Alavés
22.00 Barcelona-Levante