La Ligan kolmas sarjakierros käynnistyy perjantai-iltana, kun sarjakärki Sevilla saa vieraakseen Celta Vigon. Vieraiden haaste pistemetsästyksessä on kova, sillä Julen Lopeteguin valmentajakseen saanut Sevilla ei ole päästänyt kahdessa ottelussaan vielä maaliakaan.

Illan toinen ottelu on potentiaalisesti vielä huomattavasti sähköisempi, sillä ”Baskiderbyssä” vastakkain asettuvat veriviholliset Athletic Bilbao ja Real Sociedad. Athleticin tähtipelaaja Iñaki Williams heittikin pelin alla oikein kunnolla löylyä La Realin suuntaan.

La Liga -jättiläiset Barcelona ja Real Madrid hakevat pisteitä vieraskentältä. Vastustajat Osasuna ja Villarreal eivät kuulu sarjan ennakkosuosikeihin, mutta kotijoukkueiden tilannetta helpottaa, että sekä Barcelonalla että Real Madridilla on käynnissä melkoinen loukkaantumissuma.

Barcelonan hyökkäyspää on haavoitetussa tilassa, sillä kokoonpanosta ovat sivussa Lionel Messi, Luis Suárez ja Ousmane Dembélé. Huolia on tosin sarjanousija Osasunallakin, sillä siltä sivussa ovat Iñigo Pérez, Unai García, Kike Barja ja Luis Perea.

Real Madrid menetti tuoreimpana sairastuvalle James Rodríguezin ja Iscon. Näillä näkymin sunnuntaina eivät pelaa myöskään Eden Hazard, Rodrygo tai Brahim Diázkaan. Sivussa on luonnollisesti myös pitkäaikaisloukkaantunut Marco Asensio. Lyonista kesällä Madridiin siirtynyt Ferland Mendy sen sijaan lienee pelikunnossa ja saattaa tehdä sunnuntaina La Liga -debyyttinsä.

Atlético Madrid on Sevillan tavoin pitänyt maalinsa puhtaana molemmissa peleissään, voitettuaan kummankin ottelun 1-0. Ei kahta ilman kolmatta, voisi tuumata, kun vastaan asettuu hyvin puolustava Eibar?

Jumbofinaali pelataan lauantai-iltana Sevillassa, kun sarjan ainoat nollakerholaiset Real Betis ja Leganés ottavat mittaa toisistaan. Betis on vahvistunut kesällä tuntuvasti, ja janoaa varmasti kotikentällä kauden avauspisteitään.

Leganésin tavoin myös Espanyolin maalitili on tältä kaudelta vielä avaamatta. Europeleissä verkot ovat heiluneet urakalla, mutta kansalliseen sarjaan maalitahti ei ole vielä siirtynyt.

Kierros on sarjan viimeinen paitsi ennen maaottelutaukoa, niin myös ennen siirtoikkunan sulkeutumista maanantai-iltana. Joukkueiden kokoonpanoissa saatetaan siis nähdä yllättäviäkin muutoksia tai poissaoloja.

Perjantai:
21.00 Sevilla-Celta Vigo
23.00 Athletic Bilbao-Real Sociedad

Lauantai:
18.00 Osasuna-Barcelona
20.00 Levante-Real Valladolid
20.00 Getafe-Alavés
22.00 Real Betis-Leganés

Sunnuntai:
18.00 Valencia-Mallorca
20.00 Atlético Madrid-Eibar
20.00 Espanyol-Granada
22.00 Villarreal-Real Madrid

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren kanavilla.