La Ligan kauden viimeinen kierros pyörähtää tänään lauantaina käyntiin. Kärkikolmikko ja kaksi putoajaa on jo selvillä, mutta neljännestä sijasta, paikoista Eurooppa-liigaan ja säilymisestä sarjassa käydään vielä kovaa kamppailua.

Taistelu Mestarien liigasta

Neljäntenä majailevalla Valencialla on kohtalo omissa käsissään. Viidentenä oleva Getafe on sen kanssa tasapisteissä, mutta keskinäisiä otteluja vertailtaessa Valencia on vahvempi.

Sevillallakin on vielä sauma päästä neljänneksi, jos se voittaa oman ottelunsa ja Valencia sekä Getafe häviävät.

Valencia vierailee lauantaina Real Valladolidin luona, Getafe isännöi Villarrealia ja Sevillan vieraaksi saapuu Athletic Bilbao.

Valladolidille ja Villarrealille päätöskierros on sarjataulukon kannalta panokseton. Europeleihin tai putoamisviivan alapuolelle asiaa ei enää ole.

Kierrokselle seitsemänneltä sijalta lähtevä Bilbao on kiinni paikassa Eurooppa-liigan karsintoihin.

Valencia, Getafe ja Sevilla pelaavat varmuudella ensi kaudella Euroopassa. Enää haetaan kilpailua.

Viimeinen sauma säilyä

Huesca ja Rayo Vallecano ovat jo sanoneet hyvästi ensi kauden pääsarjapeleille. Girona lähtee kierrokselle 18. sijalta ja kolme pistettä perässä Celta Vigoa.

Gironan on onnistuttava omassa ottelussaan täydellisesti ja toivottava Celta Vigon romahdusta. Keskinäisiä pelejä vertailtaessa joukkueet ovat tasoissa, mutta maaliero koko sarjan ajalta on Celtan puolella. Gironan maaliero on 15 osumaa pakkasen puolella, Celtan vain yhdeksän.

Tappio tai tasapeli Alavésin vieraana tietää varmuudella Gironan putoamista. Celta Vigo isännöi samaan aikaan alkavassa ottelussa jo pudonnutta Vallecanoa.

La Ligan 38. kierros

La 18.5.

Klo 14.00
Levante-Atletico Madrid

Klo 17.15
Espanyol-Real Sociedad
Getafe-Villarreal
Sevilla-Athletic Bilbao
Real Valladolid-Valencia

Klo 21.45
Alaves-Girona
Celta Vigo-Rayo Vallecano
Huesca-Leganes

Su 19.5.

Klo 13.00
Real Madrid-Real Betis

Klo 17.15
Eibar-Barcelona