FC Barcelona pääsee Mestarien liigan puolivälierävaiheen toiseen osaotteluun herkullisista asetelmasta. Ensimmäisessä kohtaamisessa Man Unitedin kanssa joukkue sai itselleen selvän etulyöntiaseman, sillä se voitti vierasottelun 1-0-lukemin.

Tuloksen lisäksi Barcelonan jatkopaikkaa puoltaa se, että Ole Gunnar Solskjaerin ryhmä ei vaikuttanut joukkueelta, joka pystyisi katalonialaiset haastamaan ilman nappionnistumista.

Vaakaa Barcelonan puolelle kallistaa myös se, että joukkue pääsi viikonloppuna lepuuttamaan avainpelaajiaan Lionel Messistä lähtien. Joukkue lähti Huesca-otteluun lähes täysin kakkoskokoonpanolla. Man United puolestaan joutui taistelemaan West Hamia vastaan viimeiseen minuuttiin asti ilman pelaajien lepuutuksia, koska joukkueella ei ole varaa jäädä jälkeen taistelussa Valioliigan top 4 -sijoituksista.

Suurin pelko Barcelonan puolelta lienee aiempien kausien aikana syntynyt ”puolivälierien kirous”. Joukkue on pudonnut Mestarien liigassa juuri tässä vaiheessa neljä kertaa viiden viimeisen vuoden aikana. Monesti tilanne on vaikuttanut valoisalta vielä ensimmäisen osaottelun jälkeen, mutta esimerkiksi viime kaudella AS Roma otti yllättäen 3-0-voiton jälkimmäisessä osassa.

Man United on toki osoittanut venymiskykyään, kun se pudotti PSG:n hakemalla 3-1-vierasvoiton Ranskasta. Nyt vastassa on kuitenkin niin tasaisesti esiintyvä ja rutinoitunut joukkue, että on vaikea nähdä manchesterilaisten nousevan sillasta. Se on toki mahdollista, mutta hyvin epätodennäköistä. Eihän joukkue saanut kotikentällään edes laukausta maalia kohti.

Barcelona pääsee kamppailuun lähes täysin ykköskokoonpanollaan. Ainoastaan pitkäaikaispotilaat Rafinha ja Thomas Vermaelen ovat alustavien tietojen mukaan sivussa. Man Unitedilta puuttuu pelikiellossa oleva Luke Shaw sekä loukkaantumisten takia poissaolevat Eric Bailly, Antonio Valencia ja Ander Herrera.

Barcelona-Manchester United 16.4. klo 22:00. Ottelu näkyy C Morelta.