La Ligassa pelataan tänä viikonloppuna kauden 16. kierros. Mitään erityisen mullistavaa ei ole luvassa. Mestaruutta ei näillä kierroksilla voiteta, mutta se voidaan hävitä.

Ennakkoon suurin mielenkiinto kohdistuu Real Madridiin, jolle lauantain kotiottelu Rayo Vallecanoa vastaan on vuoden viimeinen La Liga -peli. Rayo-ottelun jälkeen Real matkustaa seurajoukkueiden MM-kisoihin ja pelaa rästiin jäävän 17. kierroksen sarjapelinsä tammikuun alussa.

Suuri kysymys kuuluu: syveneekö Real Madridin kriisi?

Real koki aiemmin viikolla historiansa suurimman europelitappion kotikentällään, kun TsSKA Moskova oli panoksettomassa ottelussa parempi maalein 3-0. Bernabéun yleisö vihelsi Iscolle, joka vastasi tuittuilemalla katsojille. Päävalmentaja Santiago Solari ihmetteli aiemmin tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa, miksi kaikkea Real Madridin tekemistä liioitellaan (lue Solarin kommentit tästä).

La Ligassa Real on kahden ottelun voittoputkessa, joskin viime viikonlopun ottelu sarjajumbo Huescaa vastaan oli pelillisesti hyvin hankala Los Blancosille.

Nyt on vastassa Rayo, joka majailee sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Tilastojen valossa olisi melkoinen ihme jos Rayo voittaisi, sillä se on voittanut Realin viimeksi vuonna 2002. Joukkueiden viime kohtaaminen Bernabéulla päättyi Realin poskettomaan 10-2-voittoon. Tuolloin Gareth Bale osui neljä ja Karim Benzema kolme kertaa. Tällä kertaa Bale ei välttämättä pelaa TsSKA-ottelussa tulleen nilkkavamman vuoksi.

Pakkovoittojen kierros

Realille Rayo-ottelu on sellainen, joka on yksinkertaisesti pakko voittaa. Tämän kauden La Liga on ollut poikkeuksellisen tasainen ja Real (ja Sevilla) on pysynyt mestaruuskamppailussa mukana lähinnä siksi, että myös Barcelona ja Atlético ovat kompuroineet.

Pikku hiljaa kompurointiin ei enää ole varaa – ei Realilla eikä muilla. Muista kärkijoukkueista Barcelona kohtaa tänä viikonloppuna Levanten, Sevilla Gironan ja Atlético Valladolidin.

Barcelonan ja Levanten välisessä väännössä mielenkiintoista on seurata voimasuhteita etenkin siksi, että joukkueet arvottiin vastakkain Copa del Reyn seuraavalla kierroksella (katso kaikki otteluparit tästä). Barcelona ja Levante siis kohtaavat kolme kertaa kuukauden sisään.

La Ligan 16. kierros

Perjantai
Celta Vigo-Leganés klo 22

Lauantai
Getafe-Real Sociedad klo 14
Valladolid-Atlético Madrid klo 17.15
Real Madrid-Rayo Vallecano klo 19.30
Eibar-Valencia klo 21.45

Sunnuntai
Sevilla-Girona klo 13
Espanyol-Real Betis klo 17.15
Huesca-Villarreal klo 19.30
Levante-Barcelona klo 21.45

Maanantai
Alavés-Athletic Bilbao klo 22