Leganés kiinnitti Chelsea-topparin – takana kahdet MM-kisat

© Kuva: Getty Images

Leganés toteutti tiistai-iltana kannattajien hartaan toiveen. Se pääsi sopuun Chelsean kanssa nigerialaistoppari Kenneth Omeruon pysyvästä siirrosta. Chelsea kuittaa Omeruosta tiettävästi noin viiden miljoonan euron korvauksen.

25-vuotias Omeruo pelasi Leganésissa jo viime kaudella lainasopimuksella, ja teki joukkuejohtoon suuren vaikutuksen. Hänen uusi sopimuksensa on viisivuotinen ja ulottuu kesään 2024 saakka.

Omeruo siirtyi kotimaastaan Nigeriasta Eurooppaan jo 17-vuotiaana ja liittyi belgialaisen Standard Liégén vahvuuteen. Chelsea kiinnitti Omeruon tammikuussa 2012, mutta lontoolaisten riveissä hän ei koskaan pelannut. Omeruo kiersi lainapesteillä Hollannissa, Englannissa ja Turkissa, kunnes päätyi vuosi sitten Leganésiin.

Viime kaudella Omeruo pelasi Leganésin kolmen topparin systeemissä avauskokoonpanossa 30 sarjaottelua, kuuluen valmentaja Mauricio Pellegrinon ehdottomiin luottomiehiin. Luottamus on ollut suurta myös Nigerian maajoukkueessa, sillä Omeruolla on pelattuna jo 50 A-maaottelua. Hän debytoi A-maajoukkueessa 19-vuotiaana ja on pelannut kaksissa edellisissä MM-kisoissa yhteensä kuusi ottelua.

Omeruon pikkuveli Lucky Omerio pelasi viime kaudella Leganésin reservijoukkueessa.