Real Madridin keskikenttäpelaaja Martin Ødegaard palaa pysyvällä siirrolla Arsenaliin.

Ødegaard, 22, teki hyvän vaikutuksen Arsenaliin pelatessaan lontoolaisseurassa lainalla viime kauden jälkimmäisen puoliskon. Norjalaistaituri tahkosi Tykkimiesten riveissä 20 ottelua tehden niissä yhteensä kaksi maalia ja syöttäen yhtä monta.

Real Madridiin Ødegaard siirtyi tammikuussa 2015 ison mediahuomion saattelemana. Hän nousi maailmalla otsikoihin debytoituaan Norjan liigassa ja A-maajoukkueessa vain 15 vuoden iässä.

Superlupauksen statuksella Madridiin saapunut Ødegaard ei kuitenkaan onnistunut nousemaan odotetulle tasolle Los Blancosissa, jonka ykkösmiehistössä hän esiintyi lopulta vain 11 kertaa. Ennen siirtoaan Arsenaliin hän kävi lainalla myös Heerenveenissä, Vitessessä ja Real Sociedadissa.

The Athleticin mukaan Ødegaard siirtyy Arsenaliin 4+1-vuotisella sopimuksella ja 35 miljoonan euron siirtokorvauksella, joka voi nousta bonusten myötä 40 miljoonaan euroon. Onda Ceron mukaan Real Madrid on sisällyttänyt Ødegaardin kauppaan etuosto-oikeuden, eli Los Blancosille ilmoitetaan Ødegaardista tehdyistä tarjouksista niin kauan kuin hän on Arsenalin sopimuspelaaja.

Arsenal

@Arsenal
Back with us 😍

✍️ Welcome, Martin