Real Madridin omistama norjalaistalentti Martin Ødegaard on torstai-iltana todellisessa näyteikkunassa. Ødegaard on onnistunut erinomaisesti lainaseurassaan Real Sociedadissa, ja nyt hän joukkueineen haastaa Real Madridin Santiago Bernabéulla Copa del Reyn puolivälierissä.

Ødegaard valittiin syyskuussa La Ligan kuukauden pelaajaksi, ja on selvää, että Real Madrid seuraa häntä suurella mielenkiinnolla. Lainapesti Real Sociedadiin kattaa kaksi kautta, mutta puhetta on ollut myös keskikenttäpelaajan kutsumisesta ”kotiin” jo ensi kaudeksi. Ødegaard itse kuitenkin toppuuttelee näitä puheita.

– En tiedä, mitä ihmiset sanovat. Minä voin vain sanoa, että suunnitelma ei ole muuttunut, Ødegaard toteaa AS:n haastattelussa.

– Suunnitelmani on pelata täällä se aika, mistä sovittiin (kaksi vuotta), koska en voisi olla onnellisempi. Keskityn jokaiseen päivään eikä mikään ole muuttunut sen suhteen, miten suhtaudun tulevaisuuteen.

Ødegaard myöntää Real Sociedadin olevan cup-taistossa selvä altavastaaja. Hän uskoo kuitenkin joukkueensa oppineen Bernabéulla marraskuussa kärsitystä tappiosta La Ligassa. Real Sociedad johti tuota peliä 37. minuutille, mutta hävisi lopulta 1-3.

– Tietysti pelistä tulee vaikea, koska pelaamme mahtavaa vastustajaa vastaan. Tiedostamme kuitenkin, että meillä on tasokas joukkue ja voimme vahingoittaa mitä joukkuetta tahansa.

– Pelasimme marraskuussa Bernabéulla hyvin, etenkin heidän tasoitusmaaliinsa asti. Luulen, että meidän täytyy aloittaa samalla tavalla, mutta haaste on pysyä samalla tasolla koko pelin ajan. Jos onnistumme siinä, voimme voittaa pelin, Ødegaard uskoo.

[readmore from=Ödegaard-Martin]

Norjalaislupaus paljasti myös, kuka Real Madridin pelaaja saa hänessä aikaan eniten kunnioitusta.

Luka Modric. Hän on paitsi esikuvani, myös erittäin hyvä pelaaja.

Ottelu Real Madrid-Real Sociedad alkaa torstaina kello 20.