Yksi La Liga -syksyn näkyvimmistä pelaajista on ollut 20-vuotias norjalainen Martin Ødegaard. Nuorukainen on onnistunut erinomaisesti lainapestillään Real Sociedadissa ja hänet valittiin syyskuussa jopa koko sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Lauantaina edessä on yksi kauden kiinnostavimmista haasteista, kun Ødegaard joukkueineen vierailee Santiago Bernabéulla Real Madridin – norjalaisen pelaajaoikeudet omistavan seuran – vieraana. Ødegaard on juuri parahiksi toipunut pienestä loukkaantumisestaan ja odottaa innoissaan tulevaa ottelua. Hän vieraili keskiviikkona El Largueron pitkässä haastattelussa.

– Olen jo treenannut joukkueen kanssa, joten toivon voivani osallistua peliin. Olen pitänyt taukoa peleistä, mutta en treenaamisesta, Ødegaard selvitti.

– Ottelu on minulle hyvin erityinen. Minulle on joka tapauksessa aivan sama, pelaammeko Madridia vai jotain toista joukkuetta vastaan. Haluan vain pelata.

Ødegaard debytoi Real Madridissa toukokuussa 2016 seurahistorian nuorimpana pelaajana. Hän oli tuolloin 16 vuotta ja 157 päivää vanha. Läpimurto La Ligassa ei kuitenkaan tapahtunut kädenkäänteessä, vaan keskikenttäpelaaja kävi hakemassa vauhtia lainapesteiltä Eredivisien Heerenveenissä ja Vitessessä.

– Lainat tekivät minulle hyvää, sillä nuorille kaikkein tärkeintä on pelata. Siellä sain pelata ja opin myös kantamaan vastuuta, Ødegaard kertoi.

– Debyytti Madridissa oli hyvä kokemus, mutta ei ole helppoa pelata Madridissa 16-vuotiaana. Se tuntuu vaikealta vielä 20-vuotiaanakin.

Norjalaista pyöreästi puolitoista ja kaksi vuotta nuoremmat Vinicius ja Rodrygo ovat saaneet Real Madridissa nopeammin jalansijaa. Pelaaja itse ei kuitenkaan innostu vertailusta brasilialaisiin.

– En halua verrata itseäni heihin. Tiedän, että he ovat erittäin laadukkaita pelaajia. He ovat jo valmiita pelaamaan.

Ødegaard korostaa, että Real Madridissa menestymiseen tarvitaan myös henkistä vahvuutta. Tätäkään hän ei jätä sattuman varaan.

– Hyvät jalat ovat tärkeitä, mutta tarvitaan myös paljon henkistä vahvuutta. Minulla on sitä varten psykologi. Haluan ajatella kaikkea.

Idolikseen Ødegaard mainitsee Manchester Cityn David Silvan, joka pelaa hänen kanssaan samalla pelipaikalla – ja norjalaisen mielestä myös samalla tyylillä. Tulevaisuudessa Ødegaard mielii ilman muuta Madridiin, mutta kiirettä hän ei aio pitää.

– Tavoitteeni on palata Real Madridiin, ja onnistua siellä. Tein sopimuksen Madridin kanssa, jotta pelaisin siellä.

– Nyt olen kuitenkin erittäin tyytyväinen täällä (Real Sociedadissa), eikä minulla ole kiirettä. Sillä ei ole väliä, pelaanko Madridissa kahden vai viiden vuoden päästä, mutta totta kai haluan pelata siellä jonain päivänä.

– Suunnitelmani on olla La Realissa kaksi vuotta, se on selvää. Ikinä ei tiedä, mitä jalkapallossa tapahtuu, mutta ajatus on viettää täällä (lainapestini) kaksi vuotta, Ødegaard muistuttaa.

Nuorelta mieheltä kysyttiin luonnollisesti, tuulettaisiko hän maaliaan Bernabéulla lauantaina. Vastausta Ødegaard ei epäröinyt.

[readmore from=Ödegaard-Martin]

– En tuulettaisi. Maali syntyisi minut omistavan seuran verkkoon. Kunnioituksesta en juhlisi.

Entäpä tulevaisuudessa, jos hän tekisi maalin Real Madridin paidassa Real Sociedadia vastaan?

– En silloinkaan. En tietenkään, Ødegaard vastasi jämäkästi.

Lähde: AS

Ottelu Real Madrid-Real Sociedad alkaa lauantaina kello 22. Sitä voi seurata C Moren kanavilta.