Vaikka norjalainen Martin Ødegaard täytti joulukuussa vasta 20 vuotta, on hänestä kirjoitettu palstamillimetrejä enemmän kuin monesta huippupelaajasta koko uransa aikana. Syytkin ovat selvillä: Ødegaard on pelannut jo nyt 14 A-maaottelua, hän nousi Strømsgodsetin edustusjoukkueen harjoituksiin 13-vuotiaana, ja debytoi Norjan pääsarjassa 15-vuotiaana.

Oli selvää, että Ødegaardin kohdalla puhuttiin täysin poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, ja eräällä tavalla lahjakkuus konkretisoitui, kun Real Madrid värväsi pojan riveihinsä tämän ollessa vasta 16-vuotias. 16 vuoden iässä Ødegaard teki myös edustusjoukkuedebyyttinsä Realin edustusjoukkueessa, kun hän korvasi La Liga -kauden päätöskierroksen ottelussa kentällä Cristiano Ronaldon.

Kyseinen ottelu on toistaiseksi edelleen Ødegaardin ainoa Espanjan pääsarjatasolla. Viimeiset reilut kaksi vuotta norjalainen on viettänyt lainalla Hollannin Eredivisiessä, ensin Heerenveenissä ja viime kesästä lähtien Vitessessä. Tulosta on alkanut tulla koko ajan paremmin, ja viimeiset viikot viittavat vahvasti siihen, että Ødegaardin lopullinen läpimurto alkaa olla käsillä.

Kun tarkasteluun otetaan vain vuoden 2019 Eredivisie-ottelut, on Ødegaard pelaaja, joka on luonut sarjassa eniten maalipaikkoja, 25. Tämä siitäkin huolimatta, että Vitesse on sarjassa viidentenä, kaukana liigaa dominoivien PSV Eindhovenin ja Ajaxin takana.

OptaJohan

@OptaJohan
25 - @MijnVitesse's Martin Ødegaard created 25 chances in the Eredivisie in 2019, more than any other player. Inventive.

Kausi on kuitenkin ollut myös kokonaisuudessaan Ødegaardilta vahva. Maaleja on kasassa seitsemän ja maalisyöttöjä neljä.

[readmore from=Ödegaard-Martin]

Oikeana laitahyökkääjänä useimmiten pelaava Ødegaard on Vitessen ensisijainen erikoistilanteiden antaja. 20 pelaamassaan ottelussa hän on luonut yhteensä 62 maalipaikkaa, eli yli kolme per ottelu.

Myös harhauttelut sujuvat hyvin. Ødegaard on haastanut vastustajan 63 kertaa, ja 41 kertaa hän on onnistunut yrityksessään.

Ødegaardin lainapesti Vitessen kanssa kattaa kuluvan kauden. Real Madrid -sopimus ulottuu kesään 2021.