Atlético voitti sunnuntai-iltana Alavésin Metropolitanolla 1-0.

Atlético johtaa La Ligaa neljän pisteen erolla Barcelonaan. Real Madrid on jäänyt kuuden pisteen päähän.

Jan Oblak nousi Atléticon sankariksi sunnuntaina torjuttuaan ottelun loppuhetkillä Joselun rangaistuspotkun.

Oblak ei ollut torjunut rangaistuspotkua pitkään aikaan, joten sunnuntainen torjunta tuli mestaruustaistelun kannalta hyvin tärkeään paikkaan. Edellisen kerran Oblak oli torjunut rangaistuspotkun La Ligassa lokakuussa 2019.

Atléticoa edustaessaan Oblakille on lauottu yhteensä 28 rangaistuspotkua, joista slovenialaisvahti on torjunut kahdeksan yritystä. Oblak on siten pysäyttänyt 28,5 prosenttia kohtaamistaan rangaistuspotkuista. Prosentti on muun muassa Thibaut Courtois’n ja Marc-André ter Stegenin vastaavia korkeampi.

– Rankkarit ovat asia, jota kukaan ei ymmärrä. Viime aikoina en ole torjunut ainuttakaan rankkaria, vaikka muutama vuosi sitten torjuin niitä jatkuvasti. En ollut tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen ja onneksi kykenin torjumaan sen, Oblak totesi.

– Tämä on seitsemäs vuoteni Atléticossa ja Atléticon DNA:han kuuluu kärsiminen ja niistä selviytyminen. Se tekee jalkapallosta hienoa. Kaikki haluavat ratkaista ottelut hyvissä ajoin, mutta 1-0 -voitollakin saat kolme pistettä ja loppujen lopuksi vain sillä on merkitystä.

Lähde: MARCA