Kahdeksan päästettyä maalia 18 sarjaottelussa. Luottomaalivahti Jan Oblakilla on ollut suuri ansio siinä, että Atlético Madrid kiitää selvällä erolla La Ligan sarjakärjessä, ja voipa slovenialainen olla itsekin taas matkalla kohti sarjan parhaan maalivahdin Zamora-palkintoa.

– Vireemme on tällä hetkellä hyvä. Olemme aloittaneet kauden vahvasti. Emme ole mestarisuosikkeja, vaan -kandidaatteja. Meidän täytyy jatkaa samalla tavalla, mutta kauden loppuun on vielä pitkä matka. Toivottavasti voimme taistella loppuun saakka mestaruudesta, Oblak kommentoi joukkueensa virettä AS:n haastattelussa.

Oblak voitti Zamora-palkinnon neljästi peräkkäin, kunnes Thibaut Courtois katkaisi putken viime kaudella. Palkinnon saa kauden pienimmällä päästettyjen maalien keskiarvolla pelannut maalivahti, joten 28-vuotias Oblak on luonnollisesti vahvoilla.

– En ajattele sitä. Se on hieno koko joukkueen palkinto. Jos joukkue ei pelaa hyvin, on maalivahdinkin homma vaikea.

– Se, lauotaanko maaliani kohti paljon, riippuu pelistä. Minun työtäni on torjua pallot. Keskittyminen on kenen tahansa maalivahdin avainasia. Maalivahti voi olla nopea, mutta jos hän ei ole keskittynyt, on työ vaikeaa. Koko ajan on oltava kaikkeen valmis, viisinkertainen Slovenian vuoden pelaaja kuvaili työtään.

Atléticon valmentaja Diego Simeone kuvaili Oblakia äskettäin ”maalivahtien Messiksi”. Torjuja oli luonnollisesti kohteliaisuudesta otettu.

– Kiitos Simeonelle siitä, sillä minulle Messi on kaikkein paras pelaaja. Teen parhaani, jotta saisimme hyviä tuloksia.

Yli 20 vuotta Barcelonaa edustanut Messi saattaa lähteä Barcasta tämän kauden jälkeen hänen sopimuksensa päättyessä. Vahvimmat huhut vievät Messiä PSG:hen tai Manchester Cityyn, mutta myös Atlético Madrid mainittiin jossain vaiheessa huhuissa liittyen siihen, että samaan seuraan siirtyi viime kesänä myös Messin hyvä ystävä Luis Suárez.

– Olisi helpompaa pelata Messin kanssa kuin häntä vastaan. Se olisi hienoa. Messi häärii joka puolella ja siksi hän on paras, Oblak kuvaili argentiinalaista supertähteä.

[readmore from=Oblak-Jan]

– Suárez näyttää, kuinka mahtava pelaaja hän on. Hän on auttanut meitä valtavasti. Olemme onnellisia siitä, että Barcelona päästi hänet lähtemään.

– Minut se yllätti. Se oli seuran päätös, mutta minä olen iloinen siitä, että hän sai tulla Atléticoon. Toivottavasti hän jatkaa samaan malliin ja nostamme kauden päätteeksi jotain pokaalia hänen maaliensa myötä.