Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat perjantai-iltana neljännesvälierien toisten osien muodossa.

Atlético on sen sijaan selvittänyt tiensä jo puolivälieriin pudotettuaan maaliskuussa Liverpoolin. Atlético voitti kummatkin osaottelut yhteismaalein 4-2.

Atlético kohtaa yksiosaisessa puolivälieräottelussa RB Leipzigin. Ottelun voittaja kohtaa välieräottelussa joko Atalantan tai PSG:n.

Neljännesvälierien toisia osia lukuun ottamatta pudotuspelit pelataan kokonaisuudessaan Lissabonissa.

Atléticolle Lissabon on tuttu paikka, sillä seura selviytyi sensaatiomaisesti Mestarien liigan finaaliin keväällä 2014 pudotettuaan pudotuspeleissä AC Milanin, Barcelonan ja Chelsean. Atlético hävisi Lissabonissa pelatun finaalin Real Madridille jatkoajan jälkeen maalein 1-4.

Jan Oblak siirtyi Atléticoon kyseisen finaalin jälkeen. Kuuden vuoden ajan Atléticon maalia vartioinut Oblak kertoi mietteitään seuran julkaisemassa haastattelussa.

– Joukkue on hyvässä iskussa. Olemme harjoitelleet hyvin ja olemme valmiita tähän erikoiseen ja erityiseen haasteeseen. Matkustamme Lissaboniin toiveikkaina ja toivottavasti pääsemme tavoitteeseemme, Oblak totesi salamyhkäisesti nimeämättä kyseistä tavoitetta.

Atléticon kannattajien antamien äänien perusteella joukkueen parhaaksi pelaajaksi tälläkin kaudella valitun Oblakin mukaan kuluva kausi on ollut monella tapaa haastava.

– Tämä kausi on ollut vaikea kaikille. Ei edes pelkästään urheilullisesti, vaan muutenkin. Monella oli terveydellisiä ongelmia. Onnistuimme käyttämään tauon hyvin valmistautuessamme näihin otteluihin. Saavutimme sarjassa tavoitteemme, joka oli olla yltää Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille.