Atlético Madridin tuki ja turva on ollut vuodesta toiseen mainio maalivahti Jan Oblak. Slovenialaistorjuja on voittanut peräti neljä kertaa putkeen Zamora-palkinnon, joka annetaan La Ligassa vähiten maaleja päästäneelle maalivahdille.

26-vuotias Oblak solmi alkuvuodesta Atléticon kanssa rahakkaan, vuoteen 2023 ulottuvan jatkosopimuksen, mutta nyt ESPN arvelee, että Oblak haikailee uusien haasteiden perään. Oblak on yhdistetty huhuissa jo ties kuinka pitkään sekä PSG:hen että Manchester Unitediin, mutta ESPN:n tietojen mukaan hän valitsisi paljon mieluummin Old Traffordin – siitäkin huolimatta, ettei United pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa. Oblak kannatti Unitedia jo pikkupoikana, ja haluaisi pelata Valioliigassa.

[readmore from=Oblak-Jan]

Syy Oblakin kasvaneisiin lähtöhaluihin on siinä, että hän kokee olevansa pettynyt Atléticon siirtopolitiikkaan. Joukkueesta lähtevät tähtihyökkääjä Antoine Griezmann sekä alakerrasta huolta pitäneet Lucas Hernández, Diego Godín, Filipe Luis ja Juanfran. Jatkosopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä Oblakille luvattiin joukkuetta vahvistettavan La Ligaa ja Mestarien liigaa varten, mutta toistaiseksi tulopuolella on ollut melko vaatimaton tunnelma.

Oblakin sopimuksen 120 miljoonan euron ulosostopykälän aktivoiminen tekisi hänestä maailman kalleimman maalivahdin.

Manchester Unitedista ei kommentoitu ESPN:lle Oblakiin liittyviä huhuja.