Huippukauden pelannut Atléticon tärkein pelaaja voi kehittyä entisestään – ”Olen siitä satavarma”

© Kuva: Getty Images

Jan Oblak on noussut viimeisten vuosien aikana kenties maailman parhaaksi maalivahdiksi Atléticossa.

26-vuotias slovenialaisvahti on ollut jo pidemmän aikaa Atléticon tärkein yksittäinen pelaaja ja piti myös päättyneellä kaudella seuraa pystyssä ottelusta toiseen.

Oblak on voittanut peräti neljä kertaa peräkkäin La Ligassa vähiten maaleja päästäneelle maalivahdille jaettavan Zamora-pystin. Siihen on kyennyt aiemmin La Ligan historiassa vain Víctor Valdés.

Se ei kuitenkaan riitä Oblakille, jonka mukaan hänellä on edelleen parantamisen varaa.

– Ei ole ainoastaan yhtä asiaa, jossa voin parantaa. Voin olla parempi jokaisella osa-alueella. Olen satavarma, että voin kehittyä entistä paremmaksi. Luotan itseeni. Olen henkisesti vahva pelaaja. Parannan joka päivä, enkä ole vielä lähelläkään maksimitasoani. Miksen voisi siten jatkaa kehittymistä? Aina voi parantaa ja teen töitä sen eteen, Oblak totesi La Liga Worldille.

Oblak on jo tottunut viiden vuoden aikana Atléticon pelitapaan.

– Meidän pelaajien on totuttava siihen pelitapaan, jota valmentaja haluaa peluuttaa. Minä olen jo sopeutunut siihen täysin ja se pelitapa toimii meillä. Jos valmentaja päättää vaihtaa sitä, pyytäisi hän minulta erilaisia asioita kuin tällä hetkellä. Siinä tapauksessa minun pitäisi tehdä ne, koska olen täällä tottelemassa valmentajaa.

Oblak on pitänyt Atléticossa enemmän nollapelejä kuin päästänyt maaleja.

>>> Lunasta 20€ ilmainen liveveto – tarjous voimassa rajoitetun ajan!