Jalkapallon EM-kisoja on takana nyt kymmenen päivää. Futisfanit ovat saaneet jo tottua siihen, että huippufutista näkyy vastaanottimissa jokaikinen ilta kello 22.00 alkaen.

Kunnes koitti tämä viheliäinen sunnuntai. Italia-Wales ja Sveitsi-Turkki tarjoilivat futisjännäreille kisaviihdettä alkuillasta, mutta kymmeneltä ei EM-kisoja enää pelatakaan, vaan seuraavat ottelut ovat edessä vasta maanantaina.

Vaan ei hätää: jos C Moren kanavat tai suoratoistolähetykset löytyvät hallustasi, voi myös tänä iltana seurata huipputärkeää jalkapallo-ottelua, sillä tänään selviää, mikä on La Ligan 20:s joukkue kaudella 2021-2022.

Espanyol ja Mallorca varmistivat nousun Segundasta jo sarjasijoituksensa perusteella, mutta kolmas nousija ratkeaa vasta nousukarsintojen kautta. Välieristä finaalivaiheeseen tiensä selvittivät madridilainen Rayo Vallecano sekä katalonialainen Girona.

Avausosan jälkeen etu on Gironalla, joka johtaa paria vieraissa pelaamansa ensimmäisen osan jälkeen 2-1 (raportin avausosasta voi lukea täältä). Girona ei ole hävinnyt yhteentoista otteluun, ja tasapelikin kotikentällä veisi sen takaisin pääsarjatasolle.

Otteluparissa noudatetaan vierasmaalisääntöä. Mikäli päädytään tasatulokseen (eli Rayo Vallecano voittaa 2-1), pelataan puolen tunnin jatkoaika. Rankkarikisaa ei kuitenkaan käytetä, vaan maalittoman jatkoajan jälkeen La Ligaan nousisi Segundassa paremmin sijoittunut joukkue, eli Girona.

Kumpi tahansa La Ligaan nouseekaan, ei odotus ole ollut kovin pitkä, sillä molemmat pelasivat La Ligassa vielä kaudella 2018-2019.

Lähetys ottelusta Girona-Rayo Vallecano alkaa C Morella kello 21.55. Ottelun selostus on englanniksi.