Atlético vahvisti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä lainanneensa Saúlin Chelseaan.

Kyseessä on alkaneen kauden mittainen laina, jossa on mukana noin 30-35 miljoonan euron arvoinen osto-optio. Lue lisää täältä.

Espanjassa ja Etelä-Amerikassa valtavaan suosioon noussut Twitch-striimaaja Ibai Llanos keskusteli Saúlin kanssa yöllä, kun lainasiirto julkistettiin.

Atlético julkaisi hetkeä myöhemmin Antoine Griezmannin lainasiirron.

Saúl menetti Atléticossa avauskokoonpanon paikkansa ja sai huomattavasti kritiikkiä kannattajilta ja madridilaismedialta. Saúl kertoi haastattelussa, miksi päätyi poistumaan Atléticosta.

Diego Simeone on peluuttanut Saúlia viimeisten vuosien aikana Transfermarktin mukaan yhteensä 13 kertaa laitapuolustajana ja useamman kerran wingbackina. Simeone on antanut selvästi ymmärtää, että Saúlin taso on pudonnut sen verran dramaattisesti, ettei hänelle löydy pelipaikkaa keskikentältä.

– Poljin paikallani, kun en päässyt pelaamaan omalla pelipaikallani. En kyennyt henkisesti hyväksymään uutta rooliani. Puhuimme Simeonen kanssa useasti ja kaikki voitamme, kun hän ja seura saavat haluamansa pelaajan (Griezmannin) ja minä saan uuden haasteen. Chelseasta minulle luvattiin, että pääsen harjoittelemaan omalla pelipaikallani. Se on kenties päätökseni tärkein yksittäinen syy, Saúl totesi.

– Turhauduin pahasti, kun en voinut näyttää ihmisille, mitä osaan ja mitä voisin parhaimmillani olla. Nämä viimeiset kaksi vuotta ovat olleet hyvin turhauttavia. Haluan saada tämän mentaalisen blokin pois ja palata entiselleni.

– Minulle ei olisi ollut ongelma jäädä Atléticoon, vaikka olisinkin pelannut useilla eri pelipaikoilla. Kesän alussa sain tietää, että Atlético haluaa päästä minusta eroon. Se oli suuri takaisku. On hyvin vaikeaa lähteä kodistasi ja seurastasi. Haluan palata omaksi itsekseni ja nauttia jälleen jalkapallosta. Nämä kaudet ovat olleet vaikeita minulle ja perheelleni.

– Atlético on kotini ja toivon sen olevan kotini ikuisesti. Pelasin Villarreal-ottelussa tietämättä, että se olisi viimeinen otteluni. Jos olisin tiennyt siitä, olisi ottelu ollut hyvin erilainen.

– Siirto saatiin alusta loppuun valmiiksi tänään. Vielä eilen (maanantaina) oletin jääväni Atléticoon. Kukaan ei voi kyseenalaistaa tunnesidettäni Atléticoon. Yritän puhua seuran kanssa, jotta voimme järjestää hieman lämpimämmän jäähyväistilaisuuden.

Lähde: Ibai Llanos