La Liga on tauolla noin kolmen viikon ajan koronaviruspandemian vuoksi.

Espanjassa on parhaillaan hätätila päällä ja ihmisiä on vaadittu jäämään kotiinsa karanteeniin toistaiseksi.

Jalkapalloilijat joutuvat muiden tapaan pysymään kotonaan. Atléticon ja Espanjan A-maajoukkueen Saúl puhui Onda Ceron haastattelussa karanteenistaan. Saúl harjoittelee Atléticon antamien ohjeiden mukaisesti, mutta aika käy silti tylsäksi.

– Olen hyvässä kunnossa, mutta tylsistynyt näistä kotona viettämistäni päivistä ja niistä, jotka ovat vielä edessä. Minulla on kotona riittävästi tilaa harjoitteluun. Sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä normaalin harjoittelun kanssa, jolloin pääsee joukkuetovereiden kanssa jalkapallokentälle. Voin silti harjoitella kotona varsin hyvin, Saúl totesi.

Saúl myönsi, että paluusta joukkueharjoituksiin tulee varsin haastavaa.

– Kun palaamme, pallo tuntuu todennäköisesti ihan rugbypallolta. Kotona potkin palloa seinää vasten, mutta kun palaamme joukkueharjoituksiin, joissa pallon kanssa on tehtävä jotain muutakin, tulee siitä vaikeaa.

– Harjoittelumääräni muuttuu päivittäin sen mukaan, millaisia ohjeita seura on lähettänyt meille. Joskus harjoittelemme kahdesti päivässä ja joskus vain kertaalleen. Joskus sitä tylsistyy, kun harjoittelee vain kerran, joten teen sen lisäksi omatoimisia harjoituksia. Käytän harjoitteluun 3-4 tuntia päivittäin.

– Pidän tarkasti huolta ruokavaliostani. Puhun päivittäin ravitsemushenkilökunnan kanssa. Olen kasvissyöjä. Se on terveellinen tapa. Syön eläinperäisistä tuotteista ainoastaan kananmunia.