Joko ensi kesänä toteutuu Neymarin paluu Barcelonaan? Pelaajan ja ex-seuran intressit ovat jo pitkään vaikuttaneet yhteisiltä, ja ESPN:n toimittajan Julien Laurensin mukaan myös PSG on tehnyt päätöksen, että se on valmis brasilialaisen myymään.

Laurensin mukaan PSG:n urheilujohtaja Leonardo on linjannut, että joukkueen toista supertähteä Kylian Mbappéa ei lasketa siirtomarkkinoille. Nuoresta ranskalaisesta halutaan pitää kynsin hampain kiinni.

Neymarille on sen sijaan määritelty jo hintalappukin: 150 miljoonaa euroa. Summa on tuntuvasti pienempi kuin 222 miljoonaa euroa, jotka PSG maksoi Neymarista Barcelonalle kesällä 2017. Aiemmin on oletettu PSG:n haluavan saada mahdollisimman lähelle ”omansa takaisin”.

[readmore from=Neymar]

Katalaanilehdet Sport ja Mundo Deportivo kirjoittivat jo maaliskuun alussa, että Neymar olisi Barcelonaan siirtyessään valmis myös tuntuvaan, 13 miljoonan euron palkanalennukseen. Hän ansaitsee PSG:ssä 37 miljoonan euron bruttovuosipalkkaa, mutta tyytyisi lähteiden mukaan Barcelonassa 24 miljoonaan.

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu yritti hankkia Neymarin takaisin Kataloniaan jo viime kesänä, mutta tuolloin vielä tuloksetta. Pian edessä lienee uusi yritys. Neymar on myös Barcan ykköstähti Lionel Messin hyvä ystävä, ja laajalti uskotaan, ettei Barcelonan pelaajistolla olisi mitään Neymarin hankintaa vastaan.

Lähteet: Marca ja Transfermarkt